EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere Ağustos ve Eylül Ayında Fark Ödemeleri Yapılacak!

Emeklilere Müjde: Zam Farkı Ödemesi Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrası emeklilere verdiği müjdeler arasında bir yenisi daha eklenmişti. Önümüzdeki ayı da kapsayacak şekilde ödemeler hesaplara aktarılacak. Temmuz ayında gerçekleştirilen zamlar, dul, yetim ve malul emeklileri de kapsadı. Bu gruplara yönelik yüzde 25’lik bir artış yapıldı. 14 günlük zam farkı, ilgili hesaplara eklendi. Bu ödemeden yararlanan 2,5 milyon kişi, 1 Temmuz ile 14 Temmuz tarihleri arasında oluşan aylık farkları anlaşmalı bankalardan veya PTT şubelerinden alabilir.

Zam Farkları Nasıl Ödenecek?

Farklı dönemlerde olan emeklilere, zam farklarının ödeme planı değişiklik gösteriyor. Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde olanlara 1 aylık, Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde olanlara 2 aylık, ve Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde olanlara ise 3 aylık tutarlar aktarılacak. Ancak 4C emeklilerinin bu farklardan yararlanamayacak olması, ayrı bir not olarak belirtiliyor.

SSK ve Bağkur’lu Emekliler

17 Temmuz’dan sonra emekli maaşı almaya başlayan SSK ve Bağkur’lu emekliler, bu zam farklarından yararlanmaya hak kazanacak. Bu detaylar, 24 Temmuz’da Meclis’in tatile girmeden önceki son toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından teyit edildi.

Emeklilerle ilgili yapılan bu düzenlemeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanlarına ve memurlara gösterilen destek kadar emeklilere de destek verileceğini vurguladı. Erdoğan, planlanan zammın kesin tarihini belirtirken, çalışan ve emeklilerin mağdur olmayacağını, kendini mağdur hisseden kesimlerin gönlünün alınacağını ifade etti.

Emeklilere Ağustos ve Eylül Ayında Fark Ödemeleri Yapılacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.