EkonomiGenelTürkiye

“65 Yaşında Yaşlılık Aylığı, Dullar ve Engelliler için Evde Bakım Maaşı Hakkında Hükümetin İlk Teklifi”

65 Yaş Yaşlılık Aylığı, Dul ve Yetim Maaşı, Engelli Evde Bakım Maaşı İçin Hükümetin İlk Teklifi Açıklandı!

2023 TİS Zam Oranları: 65 Yaş Maaşı, Dul ve Yetim Aylığı, 65 Yaş Yaşlılık Maaşı ve Engelli Evde Bakım Maaşı Parası Ne Kadar Olacak?

Hükümet, memur, emekli, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı alan kişilerin maaşlarını etkileyecek olan 7. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri için ilk zam teklifini açıkladı. Bu teklif, 2024-2025 yılları boyunca geçerli olacak olan mali ve sosyal hakların belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri için belirleyici olacak.

TİS görüşmeleri 1 Ağustos 2023 tarihinde başlamış ve Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek. Hükümetin resmi zam teklifi ise yarın açıklanacak. Bu görüşmelerde, 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisi etkilenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme görüşmeleri hakkında yaptığı son açıklamada, “Müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik” dedi ve uzlaşma konusunda umutlu olduklarını belirtti.

Hükümetin ilk teklifi 14 Ağustos’ta açıklanacak. Eğer bu teklif memur sendikaları tarafından kabul edilmezse, hükümet 17 ve 22 Ağustos tarihlerinde yeni tekliflerle masaya gelecek. 23 Ağustos’tan itibaren ise Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek ve zamlı maaşlar en geç Ağustos ayı sonuna kadar ilan edilecek. Belirlenecek olan zam oranları, 2 yıl boyunca memur maaşlarını etkileyeceği gibi 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşlarını da etkileyecektir. İddialara göre hükümetin ilk teklif oranı %70 iken, memurların zam talebi %110 olarak gündeme gelmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.