EkonomiGenelTürkiye

Yükselen Altın Fiyatlarına Uzman İsimden Uyarı

Beklenen Faiz Artışı ve Altın Fiyatları

ABD’deki enflasyonun artması, altın piyasasında hareketlilik yarattı ve yatırımcıların altın alıp satma konusunda tereddüt yaşamasına neden oldu.

Fed’in Faiz Artışları ve Enflasyon

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre, ABD’deki yüksek enflasyon verisi, Fed’in faiz artışlarını ertelemesine neden olabilir. Ancak, bu yıl içinde Fed’in başka bir faiz artışı yapması beklenmiyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum

ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından ons altın fiyatlarında bir yükseliş yaşandı. Fakat daha sonra satış dalgası görüldü. İslam Memiş, şu anda kritik destek seviyesinin 1.918 dolar olduğunu ve bu seviyenin altında haftalık kapanış yapılması durumunda 1.890 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Ons Altının Geleceği

İslam Memiş, yıl sonuna kadar ons altının 2.000 doların üzerine çıkabileceğini düşünüyor. Fed’in faizleri artırmayacağı sinyali alınması durumunda, altın fiyatlarının olumlu yönde destekleneceğini söylüyor. Türkiye’deki gram altın fiyatlarıyla ilgili olarak da Memiş, ekran fiyatı ile serbest piyasa arasındaki makas aralığının giderek açıldığına dikkat çekiyor. 1.700 TL’nin altındaki fiyatların alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini ve yıl sonunda ise 1.770-1.820 TL ve sonrasında 1.880 TL direnç seviyelerinin beklendiğini belirtiyor.

Yükselen Altın Fiyatlarına Uzman İsimden Uyarı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.