EkonomiGenelTürkiye

100 liraya yükselen yaş incir fiyatları şaşırtıyor!

SON DAKİKA: ESRA SARI

Türkiye’de yüksek enflasyon ve sık sık artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar alışveriş yapmaktan uzaklaşıyor. Sebze ve meyve gibi ürünler tüketici için o kadar pahalı hale geldi ki üreticiler ve pazarcılar bu durum nedeniyle üretimi ve satışları azaltma kararı aldı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar bu zamlardan en çok etkilenen kesim.

Vatandaşlar, sebze ve meyve almak için genellikle halk pazarlarını tercih ediyor. Ancak, halk pazarlarında da durum hiç iç açıcı değil.

YAŞ İNCİRDE DÖNEM DEĞİŞİKLİĞİ!

Yaz mevsiminde olmamıza rağmen yaş incirin kilosu marketlerde ve pazarlarda 95-100 lirayı buluyor. Bu yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar artık kilo değil, tek tek incir almaya başladılar.

Vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarındaki artış nedeniyle pazarlara yönelmelerine rağmen, geçen yıllara göre çok daha fazla para harcadıklarını dile getirdi.

“GEÇİNME SIKINTISI İÇİNDEYİZ”

Halk, “Geçinemiyoruz. Asgari ücret belli, zamlar artıyor. Meyve alırken defalarca düşünmek zorunda kalıyoruz. En uygun fiyatlı meyveyi seçiyoruz. Artık kilo ile meyve almak bitti, tek tek alıyoruz. Mağduruz. Geçinme sıkıntısı yaşıyoruz. Sebze ve meyve haricinde her şeye zam gelirken, sebze ve meyvenin fiyatı neden artmıyor?” şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

100 liraya yükselen yaş incir fiyatları şaşırtıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.