EkonomiGenelTürkiye

2024 Altın Tahmini: Bugün Al, Zengin Ol!

2024 Altın Fiyat Tahminleri Açıklandı! Yatırımcılar için Fırsatlar Kapıda

Altın fiyatları 2023 yılında gösterdiği başarılı performansla birlikte rekor seviyelere ulaşmıştı. Bu yükseliş altın sahiplerini sevindirirken, altın borçları olanlar veya altına yatırım yapmak isteyenler için ise bir hayal kırıklığı olmuştu. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıları tedirgin etmiş ve gözler 2023 sonu ve 2024 altın fiyat tahminlerine çevrilmişti.

2024’TE ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

İsviçreli banka UBS analistleri, altın fiyatlarının gelecek yıl için ne kadar olacağı konusunda bir araştırma yayınladı. Bankanın analistleri, yıl sonu altın tahminini ons başına 1,950 dolara indirerek %7 düşüşe işaret etmişlerdir. Ayrıca, 2024 yılında altının nominal rekor seviyelere tırmanacağını öngördüklerini ifade etmişlerdir.

Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre UBS analistleri, “Önceki dönemlerde 2023 sonlarında hafif bir resesyon bekliyorduk, ancak şu anda daha yumuşak bir iniş bekliyoruz” diyerek altın fiyatlarında 2023 yıl sonuna doğru geri çekilme yaşanabileceğini belirtmişlerdir. Ancak, 2024 yılında altın fiyatlarında yeniden bir yükselişin yaşanma olasılığının yüksek olduğunu vurgulamışlardır.

UBS’nin altın hedef fiyatı, 2024 yılının Haziran sonunda ons başına 2,100 dolar ve Eylül sonunda 2,200 dolar olarak öngörülmektedir. Altının geleceği ise FED’in para politikalarının belirleyeceği düşünülmektedir.

NOT: Bu makalede yer alan bilgiler yabancı kaynaklardan derlenmiştir ve ulak.news tarafından yatırım tavsiyesi olarak sunulmamaktadır.

2024 Altın Tahmini: Bugün Al, Zengin Ol!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.