EkonomiGenelTürkiye

70 bin TL Tadilat ve Eşya Yardımı ile Yeni Cumhurbaşkanı Jest Yaptı

Yeni Cumhurbaşkanı Jestleriyle Eşya Tadilat Yardımı Müjdesi Verdi – 70 Bin TL Tadilat Eşya Yardımı

Enflasyonun artmasıyla birlikte mobilya ve tadilat giderleri de yükselmiş, dar gelirli vatandaşlar için eşya değiştirme ve tadilat yapma hayali zorlaşmıştı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sosyal yardımlar artırıldı ve evi ve eşyası eskiyenlere müjde verildi.

Devlet Destekli Eski Evlere Başvuru 2023 – Ev Eşya Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik yürütülen yardımlardır” açıklamasıyla, ihtiyaç sahibi ailelere eşya ve tadilat yardımı yapılacağını duyurdu.

Bakanlık, “3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına sahip konutu olmayan, en az bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne sahip akrabası olmayan kişilerin başvuru yapabileceğini” ilan etti.

Emeklilere kritik uyarı! Hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin yapmayanların maaşı 3.500 TL eksik ödenecek

32 ilde Valilik 31 Ekim 23:59’a kadar TAMAMEN yasakladı! Uymayanlara 37.556 TL para ve 3 yıl hapis cezası var

Son dakika Malatya’da 5 şiddetinde yeni deprem! Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Malatya sallandı

Basit ve orta düzey ev onarımlarında doğrudan aktarım yapılmakta ve kaynağın 6 ay içinde harcanması şartı aranmaktadır. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden yapılmaktadır. Başvurusu onaylanan kişilere ödemeler yine vakıflar üzerinden gerçekleştirilirken, eşya yardımları bakanlığın yanı sıra belediyeler ve Kaymakamlık sosyal yardımlaşma dernekleri tarafından da yapılabilmektedir.

70 bin TL Tadilat ve Eşya Yardımı ile Yeni Cumhurbaşkanı Jest Yaptı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.