EkonomiGenelTürkiye

4.471 TL Yardım Ödemesi: Aile Bakanlığı Başvuruları Açıkladı!

**Aile Bakanlığı İstihdam Desteği Hakkında Güncel Açıklama**

## Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Farklı Kalemlerde Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerini düzenli olarak farklı kalemlerde gerçekleştirmektedir. Ülke genelinde hak sahiplerine, aile ve destek paketi, evde bakım maaşı ödemeleri, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ekim ayı ortalarına doğru verilmektedir. Bu ödemelerin yanı sıra bakanlık, farklı programlar çerçevesinde de ödemeler yapmaktadır. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz süreçte istihdam amacıyla yapılan ödemeler hakkında bilgilendirme yapmıştır.

## Aile Bakanlığı’ndan Destek Ödemesine İlişkin Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istihdam desteği kapsamında bir açıklama yapmıştır. Geçtiğimiz yılda 2.157 TL olarak yapılan ödemeler, bu yıl itibariyle 4.471 TL’ye kadar yükselmiştir. İşe başlama yardımıyla ilgili detaylar ise Bakan Göktaş tarafından duyurulmuştur.

## Bakan Göktaş’tan Açıklama Geldi

Bakanlık tarafından işe başlama yardımı adı altında bir ödeme yapılacağı duyurulmuştur. Bu ödeme, aylık net asgari ücretin en az %10’u kadar iş yönlendirme yardımı şeklinde gerçekleştirilecektir. Bakan Göktaş, bu konuda şu şekilde açıklamada bulunmuştur: “Aylık net asgari ücretin en az %10’u kadar ödeme yapılacak. 2022 yılında toplamda 140.131 kişi İŞKUR’dan destek almıştır. Sosyal yardımlardan faydalanmak için İŞKUR başvuru kabul aşamasında giderleri için ayda bir yıl içerisinde ise 3 defa yönlendirme yardımı verilmektedir.”

4.471 TL Yardım Ödemesi: Aile Bakanlığı Başvuruları Açıkladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.