EkonomiGenelTürkiye

“Altını olanlara büyük fırsat! Kuyumcular, 27.262 TL’ye bir tanesini satın alıyor.”

**Altın fiyatları hızla yükseliyor, kuyumcular altın alıyorlar! 27.262 TL’den bir tanesini satın alıyorlar**

Altın fiyatlarındaki sert yükseliş devam ederken, kuyumcular elinde altını olanlara duyuru yaptı. ABD Merkez Bankası FED’in toplantı tutanaklarında parasal sıkılaşmanın vurgulanması, dolar kurunu güçlendirirken altın fiyatlarında düşüş yaşanmasına yol açmıştı. Uluslararası piyasada ons altında yaşanan düşüş, iç piyasada gram altının da düşmesine neden oldu. Ancak beklenen toparlanma başladı.

**ALTIN FİYATLARI TEKRAR YÜKSELİYOR, KUYUMCULAR TALEP ARTIYOR!**

Altın fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşların yeniden altın yatırımına yönelmesine sebep olurken, darphanede az basılan ve yoğun talep gören gremse altının fiyatı da arttı. Kuyumcular gremse altını talep ederken, elinde altını olan vatandaşlara yeni fiyatlar açıklandı.

Kuyumcular, gremse altını için 27.262 TL fiyat belirledi. Çeyrek altın ise 2.766 TL alış ve 2.796 TL satış fiyatıyla işlem görmektedir. Gram altının alış fiyatı ise 1.646 TL seviyesine yükselmişken ons altını 1.891 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Piyasalar, ABD’den açıklanacak ekonomik verileri, dolar kuru dalgalanmalarını ve enflasyon verilerini yakından takip etmeye devam edecek. Bu dalgalanmalar, altın fiyatlarına olumlu yansıyarak güvenli liman olan altını tercih etmeyi artıracaktır. Altın, belirsizlik dönemlerinde her zaman yükseliş göstermektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.