EkonomiGenelTürkiye

Tarih belirlendi, kredi kartı faizlerinde üst limit artışı

**Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Faiz Oranlarını Arttırıyor**

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 750 puan artışla yüzde 25’e yükseltti. Bu hamleyle birlikte faiz oranı, son dört yılın en yüksek seviyesine çıktı. TCMB, son üç ay içinde toplamda 16.5 puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmiş oldu. Bu kararın ardından, kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranları için belirlenen referans oran da yükseltildi.

**Referans Faiz Oranı 1 Eylül’de Yürürlüğe Giriyor**

Bloomberg HT’nin derlediği habere göre, 1 Eylül itibarıyla referans faiz oranı, ağustos ayındaki yüzde 1.58’den yüzde 2.26’ya yükseltildi.

**Kredi Kartı Faiz Oranlarında Yükseliş**

Kredi kartı azami akdi faiz oranı yüzde 2.13’ten yüzde 2.81’e yükseldi. Kredi kartı azami gecikme faiz oranı ise yüzde 3.11 olarak belirlendi. Bu oran daha önce yüzde 2.43 seviyesindeydi. Nakit çekim veya kullanım işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı ise yüzde 2.89’dan yüzde 3.57’ye çıkarıldı.

TCMB internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yeni oranlar 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak. Bu değişiklikler, kredi kartı kullanıcıları üzerinde etkili olacak ve daha yüksek faiz maliyetine neden olabilecektir.

**Faiz Artışının Etkileri**

Yapılan bu faiz artışının finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından takip edilmektedir. Faizlerdeki artış, tasarruf ve yatırım tercihlerini değiştirebileceği gibi kredi taleplerini de etkileyebilir. Aynı zamanda ithalat ve ihracat üzerinde de etkileri olabilir. Bu nedenle, bu kararın ekonomik dengeler üzerinde nasıl bir etki yaratacağı yakından izlenmelidir.

**Sonuç**

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz oranlarını arttırması, ekonomik görünüme yönelik alınan önlemler arasında yer alıyor. Bu kararın, enflasyonu kontrol altında tutma amacı güttüğü ve ekonomik istikrarın sağlanması hedefine yönelik olduğu belirtilmiştir. Ancak, bu hamlenin ekonomi üzerindeki etkileri kuşkusuz ilerleyen dönemlerde netleşecektir.

Tarih belirlendi, kredi kartı faizlerinde üst limit artışı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.