EkonomiGenelTürkiye

Emekli zammı: Cumhur İttifakı’ndan son dakika açıklama! 5.000 TL seyyanen EK ZAM detayları

Emekli Zammı İçin Cumhur İttifakı Son Dakika Açıkladı! 5.000 TL Seyyanen Ek Zam İşte Kuruşu Kuruşuna Zamlı Maaş

Emekliler için beklenen ara emekli zammı hakkında son dakika açıklaması Cumhur İttifakı tarafından yapıldı.

Cumhur İttifakı’ndan Emekli Zammı Açıklaması

Cumhur İttifakı’na katılan Hüda-Par, 2023 genel seçimleri öncesinde emekli zammı hakkında önemli bir açıklama yaptı. Temmuz ayında memurlara enflasyon zammı ve 8.000 TL seyyanen zam yapılırken, emeklilere sadece %25 zam yapılmıştı. Bu durum büyük tepkilere yol açtı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bir açıklama ile emeklilere ek zam yapılacağı duyuruldu.

Emekli Zamı İçin Yeni Açıklama Geldi! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emeklilere yönelik açıklamalar ardı ardına gelirken son dakika açıklaması Cumhur İttifakı üyesi olan Hüda-Par tarafından yapıldı. HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada, “Emeklilere ‘yılbaşını bekleyin, yılbaşında sizi rahatlatacağız’ demek yeterli değildir. Emeklilerin yılbaşına kadar beklemeye gücü kalmamıştır. Mutlaka yılbaşı öncesinde bir ara zam yapılmalı ve önerimiz, her emekliye 5.000 TL seyyanen zam yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

Şu anda en düşük emekli maaşı, %25 zam artışına rağmen kök maaş hesabı nedeniyle hala 7.500 TL olarak ödenmektedir. Eğer talep edilen 5.000 TL seyyanen zam hesaplara yansıtılırsa, en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselecektir.

Meclis Ne Zaman Açılacak ve Ek Zam Hangi Tarihte Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada emeklilerin düşük kalan maaş zammını artıracaklarını ifade etmiş ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım ise meclisin açılacağı tarihi işaret ederek ek zam yapılacağını söyledi.

TBMM, yaz tatili döneminin ardından 1 Ekim 2023 tarihinde yeniden çalışmalara başlayacaktır. Meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte öncelikli olarak emekli zammı gündeme gelecektir.

Emekli zammı: Cumhur İttifakı'ndan son dakika açıklama! 5.000 TL seyyanen EK ZAM detayları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.