EkonomiGenelTürkiye

Faiz Fırtınasıyla İhtiyaç Kredisinde Kredi Tutarı ve Taksitlerde Değişim!

Türkiye’de İhtiyaç Kredisi Faizleri Yükseliyor

Kredi faizleri, Türk ekonomisindeki hızlı değişikliklerin bir sonucu olarak sürekli olarak artmaktadır. Türk lirasının istikrarlı bir seviyeye ulaşamaması, bankaların müşterilere yüksek faiz oranları uygulamasına neden olmaktadır. Bankalar, Türk lirasının istikrarsız olması ve uzun vadede istikrar beklenmemesi nedeniyle kredi risklerini fiyatlandırmaktadırlar. Bu durum da ihtiyaç kredisi faizlerinin yükselmesine yol açmaktadır. Peki, ihtiyaç kredisi faizleri ne kadar oldu?

İhtiyaç Kredisi İçin Müdahale Gelir Mi?

Ekonomi yönetimi, ihtiyaç kredisi imkanlarının yaygınlaştırılmasını istememektedir. Ancak şu ana kadar kredi musluklarını daraltacak doğrudan bir düzenleme yapılmamıştır. İhtiyaç kredisi faizleri sadece finansal nedenlerle yükselmektedir. Yeni ekonomi yönetimi, bankalara ihtiyaç kredisi kullanımında herhangi bir kısıtlama getirmemiştir. Ancak para politikasının hedeflerine ulaşılamaması durumunda, ihtiyaç kredisi için müdahale söz konusu olabilir. Ancak şu ana kadar böyle bir adım atılmamış ve herhangi bir işaret de verilmemiştir.

36 Aya Kadar Vade İle İhtiyaç Kredisi Alınmaya Devam Ediliyor

Bankalar, müşterilere 36 aya kadar vade ile ihtiyaç kredisi sunmaktadırlar. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenen bu sınırı tüm bankalar uygulamak zorundadır. Ancak 36 ay vade sadece 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri için geçerlidir. Müşteriler, 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredilerini 24 aya kadar vade, 100.000 TL üzerindeki ihtiyaç kredilerini ise 12 aya kadar vade ile kullanabilmektedirler.

Vakıfbank 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Güncel Maliyet Hesaplaması

Vakıfbank müşterileri, aylık yüzde 2,75 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi kullanabilmektedirler. 36 ay vadeli 50 Bin TL kredi aylık 2.490 TL taksitle verilmektedir. Bu kredinin toplam maliyeti ise 89.670 TL olarak hesaplanmaktadır.

İş Bankası 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Güncel Maliyet Hesaplaması

İş Bankası, ihtiyaç kredisi faiz oranını yüzde 2,60’tan yüzde 2,80’e yükseltmiştir. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi aylık 2.514 TL taksitle verilmeye başlanmıştır. Bu kredinin toplam maliyeti ise 90.505 TL olarak hesaplanmıştır.

Akbank 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Güncel Maliyet Hesaplaması

Akbank, ihtiyaç kredisi faiz oranını yüzde 3,90’a yükseltmiştir. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi bu bankadan aylık 3.048 TL taksitle verilmeye başlanmıştır.

Faiz Fırtınasıyla İhtiyaç Kredisinde Kredi Tutarı ve Taksitlerde Değişim!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.