EkonomiGenelTürkiye

SPK, gayrimenkul değerlenme tarifesinde artış yaptı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyelerinin vereceği değerleme hizmetlerine ilişkin gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi tutarlarında yüzde 50’ye varan bir artış yapmıştır. Bu karar, Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Tutarlarda Artış

Gayrimenkul değerleme asgari ücretleri, bugünden itibaren metrekaresine bağlı olarak belirlenmektedir. Konut, ofis veya büro için yapılan değerlemelerde, asgari ücret tutarları 2.662 TL ila 8.419 TL arasında değişmektedir. Ancak, SPK’nin yeni kararıyla birlikte, bu tutarlar 3.750 TL ila 12.629 TL arasında değişen rakamlara çıkarılmıştır.

Gayrimenkul değerleme asgari ücretleri, imalathane, atölye, depo, hangar yapıları, fabrika, sera, küçük ve büyükbaş çiftlik gibi yapılar için de belirlenmektedir. Önceden, bu yapılar için asgari ücret tutarları 2.454 TL ila 20.514 TL arasında değişiyordu. Ancak, yeni kararla birlikte, bu tutarlar 3.681 TL ila 30.771 TL arasında değişen rakamlara yükseltilmiştir.

Ayrıca, hizmet amaçlı kullanılan gayrimenkuller ve alışveriş/iş merkezleri için de asgari ücretlerde artış yaşanmıştır. Bu tür yapılar için önceden belirlenen tutarlar 2.719 TL ila 40.569 TL arasındaydı. Ancak, SPK’nin yeni kararıyla birlikte, bu tutarlar 4.079 TL ila 60.854 TL arasında değişen rakamlara yükseltilmiştir.

SPK, gayrimenkul değerlenme tarifesinde artış yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.