EkonomiGenelTürkiye

Merkez Bankası’ndan sürpriz karar: Bankalar TL’si olanlara aylık 8.953 TL ödemeye başlayacaklar!

Merkez Bankası TL Sahiplerine Yeni Ödeme Duyurusunu Yaptı! Bankalar Aylık 8.953 TL Ödeme Yapacak

Seçim öncesinde Mayıs ayında 18 TL seviyesinde olan dolar kuru, seçimlerin ardından hızla yükselmeye devam ederek büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Uzun süre yıkılamaz olarak nitelendirilen 18 TL bandı kırılmış, ardından 20 TL barajı da aşılmıştı. Hatta kur, 25 TL ve 27 TL seviyelerini de aşarken, dolarizasyonun yaşanmaması adına Merkez Bankası faiz silahını devreye sokmuştu. Kur hareketliliği sonucunda 32 günlük vadeli mevduat hesaplarının faiz oranları büyük bir patlama yaşadı.

Ekim 2023 için 32 Günlük Vadeli Mevduat Faiz Oranları! Hangi Bankada En Yüksek Faiz Veriliyor?

Mehmet Şimşek, yeni kurulan hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlarken, Merkez Bankası Başkanı olarak ise Hafize Gaye Erkan atanmıştı. Türkiye’nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olan Erkan, politika faizini %30 seviyesine çıkaran ardışık faiz artırımları gerçekleştirirken, bankaların faiz oranları da hareketlendi. En yüksek faiz oranını sunan banka Odeabank olurken, TL vadeli mevduat hesaplarının en yüksek faiz oranı %43 oldu.

250.000 TL’nin Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar Olur? 250 Bin Liranın 32 Günlük Faizi Kaç TL Yapar?

Vadeli mevduat hesabına yatırmak isteyen kişiler için 250 bin liralık bir mevduatın aylık faiz getirisi de artmış durumda. En yüksek faiz oranı olan %43 üzerinden hesaplandığında, 250 bin liralık bir mevduatın 32 günlük faiz getirisi yaklaşık olarak 8.953 TL olacaktır.

Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde 800 TL artması bekleniyor. Bu haber üzerine kuyumculara akın edildi.
Türkiye genelinde 18-58 yaş aralığında bekçi alımı başvuruları başladı.
Tek ev sahibi olanlar dikkat! Tapu sahiplerine 1.563 TL para iadesi yapılacak.
Ayrıca, 100 bin lira mevduatın aylık faiz getirisi 3.581 TL, 10 bin lira mevduatın aylık faiz getirisi ise 358 TL olarak hesaplanmaktadır. TL vadeli mevduat hesaplarında yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir.

Merkez Bankası'ndan sürpriz karar: Bankalar TL'si olanlara aylık 8.953 TL ödemeye başlayacaklar!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.