EkonomiGenelTürkiye

Tapulu Taşınmaz Sahiplerine Özel: 349 TL Ödemeniz Çıktı! Son Gün 30 Kasım 23.59, Geç Kalmayın ve Cezadan Kurtulun!

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! 349 TL ödemeniz çıktı, 30 Kasım 23.59’a kadar ödemeyene ceza var!

Milyonlarca tapu sahibine son dakika duyurusu yapıldı. Ev, işyeri, konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazı olan kişilere yönelik olarak yapılan açıklamada emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihi hatırlatıldı. Ülkemizde tüm tapu sahipleri belirlenen muafiyet hakkına sahip olmadıkları takdirde emlak vergisi ödemekle yükümlü tutuluyorlar.

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ 2023 NE ZAMAN?

Ülkemizde emlak vergisi ödemeleri her sene düzenli olarak Mart ayında başlamakta olup son ödeme tarihi 31 Mayıs 2023 olarak uygulanmaktadır. İsteyen kişiler bu süre zarfında tek seferde peşin ödeme yaparken isteyen kişiler ise 2 eşit taksit halinde ödeme yapmaktadır. İşte taksitle emlak vergisi ödeyen milyonlarca kişiye son ödeme tarihi hatırlatması geldi. Emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihi 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile başlarken 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR? EMLAK VERGİSİ GECİKME ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL?

Emlak vergisi borcunu 2 eşit taksit halinde ödemek isteyen kişiler için 2. taksit ödeme tarihi 1 Kasım 2023 Çarşamba günü itibari ile başlarken son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2023 Perşembe günü olarak uygulanacak. Bu tarihe kadar borcunu ödemeyen kişilere günlük gecikme cezası uygulanacak.

Mart ayında 349 TL ödeme yapan ev sahipleri Kasım ayında da aynı tutarı ödeyecekler. Yani ödeme yapacak kişiler birinci taksit tutarı olarak ödenecek rakamın aynısını ödemekle yükümlü tutulacaklar. Ödemeler vergiye konu olan taşınmazın sınırları içerisinde yer alan il – ilçe belediyelerine yapılacak. Taşınmazın emlak vergisi borcu olması durumunda satışına izin verilmeyecek. Tapu devri için önce borcun ödenmesi ve satış esnasında emlak vergisi borcu yoktur yazısı ibrazı istenecek.

Tapulu Taşınmaz Sahiplerine Özel: 349 TL Ödemeniz Çıktı! Son Gün 30 Kasım 23.59, Geç Kalmayın ve Cezadan Kurtulun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.