EkonomiGenelTürkiye

İş, Akbank, Denizbank ve QNB Finansbank’ta İhtiyaç Kredisi Taksit Tabloları

**Hangi Banka İhtiyaç Kredisi Almak İçin Daha Avantajlıdır?**

Bankacılık sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Para politikasında yapılan değişiklikler, bankaların kredi maliyetlerini yeniden değerlendirmesine sebep oluyor. Özellikle ihtiyaç kredisi kampanyalarında bankalar sürekli olarak faiz değişiklikleri yapmaya başladı. Merkez Bankası’nın politika faizini artırması ve artırmaya devam edeceğinin belli olmasıyla Türk lirasının belirsiz bir hal alması, bankaları zorluyor. Bu sebeple bankalar, kredi faizlerini yükseltmekte çare buluyorlar. Dolayısıyla ihtiyaç kredisi faizleri de artıyor.

**İhtiyaç Kredisi Şartları**

Bankalar, ihtiyaç kredisi kullandırırken müşterilere belirli şartlar uygulamak zorundadır. Bu şartları belirleyen kurum ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’dur (BDDK). Kurallara uymayan bir banka, ağır para cezalarıyla karşılaşabilir.

BDDK, ihtiyaç kredileri için vadeleri belirlemiştir. Buna göre, 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri en fazla 36 aya kadar vadelendirilebilir. 50.000 TL ile 70.000 TL arasındaki krediler ise en fazla 24 aylık vadeyle verilir. Şu anda Merkez Bankası’nın belirlediği ilkeler çerçevesinde herhangi bir banka 70.000 TL’den fazla ihtiyaç kredisi vermemektedir. 70.000 TL üzeri kredi verecek olan bankalar ise uygulayacakları faizi düşürmek zorunda kalmaları nedeniyle tercih etmemektedir.

**İş Bankası 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Maliyet Hesaplaması**

İş Bankası, 36 ay vadeli olarak 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanan müşterilerin kredi maliyetini aylık yüzde 3,60 faiz oranıyla hesaplamaktadır. Bu kredinin aylık taksit tutarı 2.898 TL’dir.

**Akbank 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Maliyet Hesaplaması**

Akbank’ın ihtiyaç kredisi aylık faiz oranı yüzde 3,44’tür. 36 ay vadeli olarak 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanan müşterilerin aylık taksit tutarı bu bankada 2.819 TL olarak hesaplanır.

**Denizbank 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Maliyet Hesaplaması**

Denizbank, ihtiyaç kredisi aylık faiz oranını yüzde 3,15 olarak belirlemiştir. 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda aylık taksit tutarı 2.679 TL olacaktır.

**QNB Finansbank 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Maliyet Hesaplaması**

QNB Finansbank müşterileri, aylık yüzde 2,59 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi kullanabilmektedir. Bu kredinin aylık taksit tutarı ise 2.417 TL’dir.

Kaynak: [Emekli zammında sürpriz gelişme! Oran hesaplandı, en düşük emekli maaşı 10.000 TL’yi geçiyor!](#)

İş, Akbank, Denizbank ve QNB Finansbank'ta İhtiyaç Kredisi Taksit Tabloları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.