EkonomiGenelTürkiye

Devlet Destekleri: Aylık 2.348 TL’den başlayan desteklerle maddi rahatlama sağlayın!

Türkiye’de Sosyal Yardımlar: Aile Bakanlığı’nın Destekleri

Türkiye’de sosyal yardımlar her geçen gün daha da kıymetli hale geliyorlar. İnsanlar aldıkları sosyal yardımlar ile bütçelerini destekleyerek geçim sıkıntılarının en azından bir bölümünü giderebiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın organizasyonunda verilen bu sosyal yardımlar çoğu vatandaş için kurtarıcı olabiliyor. Bazı vatandaşlar ise bu sosyal yardımlara dair bilgi sahibi olmadıkları için alabilecekleri halde başvuru yapmadıkları için devlet desteğinden mahrum kalıyorlar. Aile Bakanlığı’nın en yaygın sosyal yardımları hangileridir?

Aile Bakanlığı’nın geniş yelpazede sağladığı sosyal yardım imkanları
Aile Bakanlığı çok geniş yelpazede sosyal yardım imkanları sağlıyor. Bazı sosyal yardım programlarından yararlanmak için gerçekten çok özel şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Ancak bazı sosyal yardım programlarının koşulları çok daha genel olabiliyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşların sayısı da çok yüksek oluyor.

Yaşlı Aylığı
Aile Bakanlığı’nın en yaygın sosyal yardımlarından olan yaşlı aylığı veya bir başka adıyla 65 yaş aylığı, sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara veriliyor. Gelir kriterini geçen bu vatandaşlara Aile Bakanlığı maaş bağlıyor ve her ay düzenli olarak bu destek ödemesini yapıyor. Şu anda yaşlı maaşı vatandaşlara aylık 2.348 TL ödeme yapılıyor.

Engelli Aylığı
Aile Bakanlığı tarafından engellilere de aylık ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için belirli oranlarda engelli olmak, sosyal güvenceye sahip olmamak, gelir şartını karşılamak gibi şartlar isteniyor. Bu şartların tamamını eksiksiz karşılayan engelli vatandaşlara engel oranına bağlı olarak maaş ödemesi yapılıyor. Buna göre engel oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasında olanlara 1.874 TL, yüzde 70 ve üzerinde olanlara 2.811 TL ödeme veriliyor.

Engelli Yakınlarına Destek
Aile Bakanlığı tarafından bazı engelli yakınları da maaşa bağlanabilmektedir. Bunun için sosyal güvencesi olmamak, gelir şartını karşılamak gibi şartlar aranmaktadır. 18 yaşından küçük engellilere verilen bu sosyal yardım için yüzde 40 ve üzerinde engellilik durumu da istenmektedir. Tüm bu koşulları karşılayan engelli yakınları Aile Bakanlığı’ndan her ay 1.874 TL ödeme almaktadır.

Kronik Hastalara Maaş Desteği
Aile Bakanlığı, tüberküloz ve SSPE hastası olan kişilere de maaş bağlamaktadır. Bu hastalıklar nedeniyle insanlar gelir kaybı yaşamaktadır. Bundan dolayı çalışamayan bu kişilere devlet yardım elini uzatmakta ve her ay 5.097 TL tutarında ödeme yapmaktadır.

Devlet Destekleri: Aylık 2.348 TL'den başlayan desteklerle maddi rahatlama sağlayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.