EkonomiGenelTürkiye

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 30 Devlet Personeli Alımı İçin Başvuruları Kabul Ediyor.

Devlet Personeli Alımı İş İlanları

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanları

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 30 kültür ve turizm uzman yardımcılığı kadrosunda personel alımı yapacağını duyurdu. İşe alınacak personellerin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 veya 2023 yılında uygulanmış Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olması gerekmektedir. İş ilanına başvurmak için aşağıda belirtilen şartları sağlamanız gerekmektedir:

Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Uluslararası İlişkiler bölümü, Arkeoloji bölümü, Sanat Tarihi bölümleri, Mimarlık bölümü, Makine Mühendisliği bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü ve İnşaat Mühendisliği bölümü lisans mezunlarından alım yapılacaktır.

Başvuru yapacak adaylar, 35 yaşını doldurmamış olmalıdır. Ayrıca, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmalı ve arşiv ve güvenlik soruşturması sonucunda olumlu bir rapor almalıdır. Sabıka kaydı bulunmamak da başvuru için gereklidir. Başvuracak adayların medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olması gerekmektedir.

Erkek adaylar askerlik durumu açısından askerlik görevlerini yerine getirmiş, muaf veya tecilli olmalıdır.

Bakanlık İş İlanına Başvurular Nasıl Yapılır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 2 Ekim 2023 tarihinde elektronik olarak başlayacak. Son başvuru tarihi ise 16 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurularınızı e-Devlet üzerinden veya Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web sitesi Kariyer Kapısı üzerinden elektronik olarak yapabilirsiniz.

Başvuru kılavuzu için lütfen ilgili linke tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 30 Devlet Personeli Alımı İçin Başvuruları Kabul Ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.