EkonomiGenelTürkiye

%60 Zam İle İşçi Maaşları Şok Etti!

Belediye Çalışanlarına %60 Oranında Zam Yapıldı: Yerköy Belediyesi Maaş İyileştirmesine Devam Ediyor

Maaşlarda İyileştirme

Belediye çalışanlarına maaş iyileştirme uygulamaları devam ediyor. Memur emekli ve asgari ücret maaşlarındaki artışla beraber belediyelerdeki maaş iyileştirmeleri de takip edilen önemli konu başlıklarından biri olmaya devam ederken, kurumların sendikalarla yaptığı yeni sözleşmeler ve yapılan maaş artışları gündemde yer alıyor. İmzalanan yeni toplu iş sözleşmeleri ile ilgili kurumlardan duyurular gelmeye devam ediyor. Eylül ayında kurumlarda maaş zammı, maaş iyileştirmesi maaşları ek zam yapılması durumunda imzalanan yeni sözleşmelerle ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Tamamlandı

Bildiğiniz üzere memur ve memur emeklisinin maaş zammının masaya yatırıldığı toplantıda sözleşme görüşmeleri Ağustos ayında tamamlandı. Memur ve memur emeklisi olanlara 2024’ün ilk yarısı için %15 oranında zam kararlaştırıldı. 7. dönem Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında verilen kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Gözler memur maaşları için 2024 Ocak ayına çevrildi.

Güzel haber Yerköy Belediyesinden geldi. Yerköy Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışan vatandaşların maaşına %60 oranında zam yapılacağı bilgisi verildi. İmzalanan sözleşme ile ilgili bilgi veren Hizmet İş Sendikası, Yozgat şube başkanı Ferman Zararsız, zam kararı için Yerköy belediye başkanı Ferhat Yılmaz’a bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Zararsız, yapılan bu zammın enflasyonun olumsuz etkilerini dengelemek için çok büyük bir önem taşıdığını da ekledi.

%60 Zam İle İşçi Maaşları Şok Etti!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.