EkonomiGenelTürkiye

En düşük emekli maaşı 9.375 TL mi oluyor? Cumhur İttifakı’ndan yeni açıklama!

Emekli Maaşları Tartışılıyor: Mustafa Destici’den Çarpıcı Açıklamalar

Emekli Maaşlarında Dengesizlik
Emekli maaşları konusu Türkiye’de devam eden bir tartışma konusu haline gelmiştir. Türkiye’yi yöneten Cumhur İttifakı’nın ortakları, emekli maaşlarının düşük olduğunu belirterek bu konuya dikkat çekmektedir. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de son olarak bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş ve tepki göstermiştir.

Mustafa Destici, Türkiye’deki emekli maaşlarında bir dengesizlik olduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda maaşlarda bir düzensizlik olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Ölçü de bozuldu, ayar da bozuldu. Bir bakıyorsunuz maaşlar çok yüksek ama kafanızı öteki tarafa çeviriyorsunuz maaşlar çok düşük. Bunun bir dengede olması gerekiyor.” demiştir.

Hemen Yapılmalı!
Emekli maaşlarındaki zamlara da değinen Mustafa Destici, “Emekli maaşlarına zam yapılması gerektiğini daha önce söylemiştik ve bu ısrarımızı da sürdürüyoruz. Sizin yaptığınız hatanın bedelini emekli ödeyemez. Buna kimsenin hakkı yok. Bunun için de Ocak ayına yönelik çalışmalar olduğu ifade ediliyor. Anadolu’da bir laf vardır, ‘Atla deve değil ki’ hemen yapalım emeklilerin maaş zammını.” şeklinde konuşmuştur.

Mustafa Destici, maaş zammının emeklinin asıl maaşına yapılması gerektiğini belirterek, “Kök maaş yapılan zam ele geçen maaşa yapılmıştır diyeceksin. Bu kadar basit bu iş. Daha neyin çalışması yapılacak. Kademeli bir zam yapacaksan emekliye tamam onun çalışmasını ayrıca yürüt. Ancak TBMM açılır açılmaz yüzde 25’lik maaş zammının ele geçen maaşa yapılmasına dair kanun teklifi verilir ve Ekim maaşları da zamlı ödenir. Bu emekliler mağdur olmuşlardır ve dayanacak güçleri de kalmamıştır. Acilen onların sorunlarına bir neşter vuralım, sonra Ocak ayında yapılacak zammın hazırlığına devam edersiniz.” şeklinde konuşmuştur.

9.375 TL Hesabı!
Hükümet yetkilileri ve ekonomi yönetimi emekli maaşlarına yönelik zam konusunda net açıklamalar yapmadığı için emeklilerin umutları iyice kırılmış durumdadır. Mustafa Destici’nin önerisinin kabul edilmesi halinde ise en düşük emekli maaşı Ekim ayında yapılacak yüzde 25 zam ile 9.375 TL’ye yükselmiş olacaktır. Ancak şu an için bu teklifin kabul görmesi zor bir ihtimal olarak değerlendirilmektedir.

En düşük emekli maaşı 9.375 TL mi oluyor? Cumhur İttifakı'ndan yeni açıklama!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.