EkonomiGenelTürkiye

KPSS’siz DİB Yurtdışı 100 Devlet Personeli Alımı

KPSS’siz İş İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yurt dışında görevlendirilmek üzere 100 din görevlisi kadrosunda istihdam edilecek olan personeller için KPSS şartı aranmayacak. Kamupersonelalim.com yazar ekibi olarak ilanın gerekli detaylarını sizlere sunuyoruz. Başvurular kadın ve erkek adaylardan kabul edilecek olup kurum tarafından yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel seçimi yapılacaktır.

Memur Atama Süreci

Yurt dışında sözleşmeli din görevlisi olarak işe alınacak personeller için atamalar, yurtdışı temsil ve yeterlik sınavında başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlayarak en düşük puana kadar sıralama yapılacak. Kadro sayısı kadar, sınavı kazanan adaylar yurt dışında görev yapacak olan sözleşmeli din görevlisi unvanında işe alınacak. İşe alınan personeller için 3 aylık bir deneme süresi uygulanacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilen şartlara uygun olan adaylar için sözleşme süresi 1 yıl olacak ve mali yıl ile sınırlı kalacaktır. Adayların görevlerinde başarılı olmaları durumunda, kurumun ihtiyacına bağlı olarak bu süre her seferinde 1 yıldan fazla uzatılabilecektir. Bakanlık tarafından, olumsuz davranışları ve başarısızlıkları tespit edilen adaylara bakılmaksızın işten çıkarılma uygulanacaktır.

Devlet Personeli Alımı Başvuru Kriterleri

Lisans düzeyinde İslam İlahiyat bölümü mezunlarından oluşan alımlar için adayların, istihdam edileceği ülkede çalışmasına engel bir durumunun olmaması gerekmektedir. Yurtdışında görev yapacak olan personellerin temsil yeteneğine sahip olmaları ve sorumluluk bilincine sahip olmaları gerekmektedir.

Kamu Memur Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 5 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlamıştır. Son başvuru tarihi ise 20 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurularınızı online olarak tamamlamak için vermiş olduğumuz linki kullanabilirsiniz. Şahsen veya posta yoluyla başvuru yapılmayacaktır.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

KPSS'siz DİB Yurtdışı 100 Devlet Personeli Alımı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.