EkonomiGenelTürkiye

Başarılı bir şekilde özünleştirilmiş başlık önerisi: “Ünlü ekonomist 10 dolar konusunda uyarıyor: Yeni rekor mümkün mü?”

**Altın Fiyatlarındaki Yükseliş ve Yeni Rekor İhtimali: Ali Ağaoğlu Değerlendiriyor**

Altın fiyatlarında meydana gelen yükselişleri ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu değerlendirdi. Ons altının 2.000 dolar üstünü görüp geri çekilmesi ve yukarı yönlü sıçrama denemeleri kafa karıştırıcı oluyor. Altın fiyatları için yeni bir rekor olup olmayacağı konusunda ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu değerlendirmelerde bulundu.

**Altında Rekor İhtimali!**

Türkiye’de altına büyük bir ilgi olduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, “Dünya Altın Konseyi’nin verilerine göre Türkiye dünyada en çok altın rezervine sahip 11. ülke konumunda bulunuyor. Bizde altına çok büyük bir ilgi var. Altında da fiyat hareketliliği var.” dedi.

Altında 10 dolarlık bir boşluk olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, “Altın piyasalardaki güvensizliğin bir parçasını temsil ediyor. İsrail ile Filistin arasındaki savaşın başlaması ile beraber altın fiyatları yükseldi. Ancak bu boşluklu bir yükseliş oldu. 1.834 dolar ile 1.844 dolar arasında 10 dolarlık bir boşluk var. Ondan itibaren altın fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz. 2.000 doların üstünü test edip duruyor.” ifadelerini kullandı.

**Altın Fiyatlarında Olabilecekler**

Altın fiyatlarında olabilecekleri de açıklayan Ali Ağaoğlu, “Ons altın önemli bir seviyeye geldi. Buraya da İsrail’in bombaları ile ulaşıldı. Teknik analizde ons altının 2.012 – 2.014 dolar seviyelerine kadar çıktığını görüyoruz. Oradan sonra geri dönmesi gerekiyor. Dönmezse eğer o zaman ons altın yeni bir rekor kırar. Ons altın bu senaryoda 2.065 rekorunu kırar ve ardından 2.090 doları da bulur. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Ons altın yükseliyor ama tek başına yükseliyor. Biraz Bitcoin onu takip ediyor diyebiliriz.

Altın fiyatlarında ben yeni bir rekor beklemiyorum. Eğer rekor kırılacaksa 1.834 dolar ile 1.844 dolar arasındaki 10 dolarlık boşluğun kapanması gerekiyor. Yine de bu olmadan rekor olursa bu kalıcı olmaz ve bu süreçte birileri epeyce altın boşaltırlar.” şeklinde konuştu.

**Sonuç:**
Bu makalede yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi değildir. Okuyucularımızın kendi araştırmalarını yaparak karar vermeleri önemlidir.

Başarılı bir şekilde özünleştirilmiş başlık önerisi:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.