EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan tarafından talimat verilen TOKİ, yeni kampanya başlattı! Başvurular 30 gün boyunca açık!

TOKİ İndirim Kampanyası: Peşin Ödeme Yapanlar %25 İndirimden Faydalanabilecek

TOKİ, Haziran 2022’den Önce İnşa Edilen Konutlar İçin %25 İndirim Uygulama Kararı Aldı

TOKİ yeni bir kampanya başlatarak peşin ödeme yapan vatandaşlara %25 indirim imkanı sunmaktadır. Bu kampanya, Haziran 2022 tarihinden önce inşa edilen iş yerleri ve konutlar için uygulanacaktır. Kampanya, 21 Eylül Perşembe günü başlamış olup borcu bulunan vatandaşlar 19 Ekim tarihine kadar başvuruda bulunabileceklerdir.

Borçlarını Peşin Ödeyenler %25 Daha Az Ödeme Fırsatı Yakalayacak

21 Eylül ila 19 Ekim tarihleri arasında başvuru yapan vatandaşlar, borçlarını %25 daha az ödeme fırsatı elde edeceklerdir.

Tamamını Ödeyemeyenler Yarısını Ödeyebilecek

TRT Haber’de yer alan bir habere göre, yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar, borç bakiyesinin tamamını kapatamadıkları durumlarda da kampanyadan yararlanabileceklerdir. Borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapılan peşin ödemelerde %25 indirim uygulanacaktır.

Yapılandırmanın Şartları Nelerdir?

TOKİ indirim kampanyası dahilindeki projelerde ev ve iş yeri alıcılarının belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Başvuru tarihinden itibaren borçlarını tamamen kapatmış olmaları ve geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu bulunmamaları gerekmektedir.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının bazı zaman sınırlamalarına da uymaları gerekmektedir. Ödeme taksitleri en geç 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlatılmış olmalıdır. Ayrıca, taksit sayısı 12 aydan az olan alıcılar kampanyadan faydalanamayacaktır.

Kampanyadan yararlanmak isteyen ev ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilirler. Bu şekilde indirimden faydalanma hakkına sahip olabileceklerdir.

Erdoğan tarafından talimat verilen TOKİ, yeni kampanya başlattı! Başvurular 30 gün boyunca açık!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.