EkonomiGenelTürkiye

Aile Destek Ödemesi Artık 5.098 TL Olarak Yatacak

**Aile Bakanlığı, Sosyal Yardım Alan Vatandaşlara Müjdeli Haberi Verdi**

Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım alan vatandaşlara yapılan ödemeler sürüyor. Destek paketinin miktarı ve süresi arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hak sahipleri için ve yeni başvuru yapacak olanlara bir yıl daha ödeme yapılacağını açıkladı. Aile destek paketi kapsamında ödeme alanlara zam müjdesi geldi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş son dakika olarak bu açıklamayı duyurdu. Artık o ödemenin miktarı 5.098 TL olarak güncellendi. İşte ödemeye ilişkin son dakika merak edilen tüm gelişmeler…

**Aile Destek Paketleri Genişliyor, Ödemeler Artıyor**

Aile destek paketleri Aile Bakanlığının talimatıyla yapılmaya devam ediyor. Sosyal yardım alan kişilere art arda müjdeler sıralandı. Türkiye Aile destek paketi kapsamı ve süresi genişletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hak sahibi vatandaşlar 1 yıl daha bu destek paketinden yararlanabilecekler. 5.098 TL’ye çıkan ödeme için nefesler tutuldu. Eylül ayının bitmesine son 4 gün kaldı. Bakanlık temmuz ayından bu yana zamlı ödeme yapacağını duyurdu. Yeni zam müjdesi geldi. Ek ödemelerin kalem miktarı artırıldı. 5.000 TL’nin üzerinde ödeme alınacağı duyuruldu.

**2023 Eylül Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Ne Kadar Ve Ne Zaman Yatacak?**

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan Eylül ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bilgilendirme geldi. Eylül ayında evde bakım maaşı ödemeleri 500.000 üzerinde hak sahibi için IBAN numarasına yatırıldı. Eylül ayında evde bakım maaşı için ayrılmış ödeme miktarı 2.8 milyar TL’yi aştı. Ödemelerin tamamlanması noktasında kısa bir süre kaldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama geldi.

**Evde Bakım Maaşları Artık Daha Yüksek**

Evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Bakan Göktaş, yardımdan yararlanan vatandaşlar ve aileleri için toplamda 8 milyar TL’nin üzerinde ödeme yapıldığını belirtti. Evde bakım yardımı kapsamında ödemelerin hesaplara yatırıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şu anda 566 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını söyledi. Engellilik alanındaki hak temellerinin sosyal yardımlaşma ilkeleriyle sürdürülebilir olması için çalıştıklarını vurgulayan Göktaş, toplumun her bireyine ulaşmayı sürdüreceklerini belirtti. Engelli vatandaşlara ve ailelerine yapılan bu ödemelerin hayırlı olmasını diledi.

Aile Destek Ödemesi Artık 5.098 TL Olarak Yatacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.