EkonomiGenelTürkiye

Uygun Fiyatlarla Olağanüstü Otomobil Fırsatları: Seat Toledo 150.000 TL, Ford Focus 168.000 TL!

**Devletin Kontrolünde Olan Araçlar E-ihale Sistemi ile Satılıyor**

Devletin kontrolünde olan ve tasfiye edilmesi gereken araçlar, Ticaret Bakanlığı tarafından açılan e-ihale ilanları ile vatandaşlara satılıyor. Bu şekilde yapılan otomobil satışlarında fiyatlar oldukça makul seviyelere inebiliyor. Araçların fiyatları düşük tutulurken, otomobillerin son durumu da net bir şekilde görülebiliyor.

**Ek Masraflar Çıkabilir!**

Devletin tasfiye ettiği araçları satın alanlar için ek masraflar çıkma ihtimali bulunmaktadır. Bu araçlar için bakım yapılmış olması ve bakım masraflarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Vatandaşlar, satın alma teklifi vermeden önce ekspertiz raporlarını inceleyerek araçlardaki eksiklikleri tespit edebilmektedirler. Bu da satın alınacak araç için gereken masrafı hesaplamada faydalı olmaktadır. Ayrıca, araçların satışa çıkarıldığı illerde, vatandaşlar araçları yakından görebilmek için ilgili yerlere giderek inceleme yapabilmektedirler.

**Satışlar Nasıl Gerçekleşiyor?**

Ticaret Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan ikinci el otomobiller, e-ihale sistemi üzerinden satılmaktadır. Bakanlık, öncelikle bu araçlar için bir değer belirlemektedir. Sonrasında, araçları satın almayı isteyenler, belirlenen değerin %10’unu geçici teminat bedeli olarak yatırarak teklifte bulunmaktadırlar. Süre sonunda en yüksek teklifi veren kişi, aracı satın alma hakkına sahip olmaktadır. Tamamen şeffaf bir sistemde gerçekleştirilen bu satışlar oldukça güvenlidir.

**Geniş Seçenekler Sunuluyor**

Ticaret Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan araçlar arasında bazıları iyi durumda değildir. Ancak ilanlarda, gayet iyi durumda olan araçlar da bulunmaktadır. Hatta araştırıldığında, yüksek modelli araçların da bu ilanlarda yer aldığı görülmektedir. Gümrükte kalan araçların bu şekilde satıldığı düşünüldüğünde, vatandaşlara her türlü seçenek sunulmaktadır.

**Satış İlanları Yayınlandı!**

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bazı ilanlara haberimizde yer veriyoruz. Buna göre 2003 model Seat Toledo için 150.000 TL, 2007 model Ford Focus için ise 168.750 TL fiyat belirlenmiştir. Bu araçlar için şu anda teklif verilebilmektedir. E-ihale sisteminde verilecek olan tekliflerin ardından sistemdeki ihale sonuçlandırılarak, araçları kimlerin satın alabileceği tespit edilmektedir.

Uygun Fiyatlarla Olağanüstü Otomobil Fırsatları: Seat Toledo 150.000 TL, Ford Focus 168.000 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.