EkonomiGenelTürkiye

Adalet Bakanlığı Tercüman Alımı İçin 2024 Fırsatları

**Adalet Bakanlığı 2024 İş İlanları**

Adalet Bakanlığı, ilan.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilana göre kendi bünyesinde tercüman alımı yapacak. Bu alımlar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilecektir. İlanlar tüm Türkiye genelinde il bazında yayınlanacak. İlgili cep uygulamamızı indirerek anında şehirleri görebilirsiniz.

Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, tercüman alımıyla ilgili diğer ilanlar ve detayları sizlere sunacağız. Anında haberdar olmak için ücretsiz cep uygulamamızı indirebilir ve bildirimler alabilirsiniz.

**Personel Alımı İş İlanı Kriterleri**

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel ilana göre, başvuru tarihi itibariyle fiil ehliyetine sahip olmanız gerekmektedir. İlkokul mezunu adaylardan başlayarak, lise, önlisans ve lisans mezunlarından da başvurular kabul edilecektir, ancak şartları karşılamaları gerekmektedir.

Adayların memuriyet veya meslek disiplini sebebiyle ihraç edilmemiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca, yargı çerçevesinde oturmanız veya mesleki faaliyetlerinizi icra etmeniz gerekmektedir. Başka bir komisyonun listesine kayıtlı olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

**Kamu Personel Alımı İş İlanı Başvuru Tarihi ve Şekli**

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yayımlanan ilana başvurular, 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlayacak. Başvurular için son gün ise 31 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvuru belgelerini, kılavuzda belirtilen şekilde düzenleyerek, Cumhuriyet Başsavcılık aracılığıyla APS ile Osmaniye Adalet Komisyonu Başkanlığı’na son başvuru tarihine kadar teslim etmeniz gerekmektedir. Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

**Tercüman Alımı İlanları Memur Alım Süreci**

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından, 30 Kasım 2023 tarihine kadar yapılan başvurular komisyon tarafından değerlendirilecektir. Eksik belge ile başvuran adayların başvuruları reddedilecektir. Olumlu sonuçlanan adaylar ise 6 Aralık 2023 tarihinden itibaren yemin edeceklerdir. Yemin törenine katılamayan adaylar için ise 13 Aralık 2023 tarihinde ayrı bir yemin töreni düzenlenecektir.

Yemin eden tercümanlar listesi, 31 Aralık 2023 tarihinde ilgili kurumun resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Başvurmak için tıklayınız.

Adalet Bakanlığı Tercüman Alımı İçin 2024 Fırsatları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.