EkonomiGenelTürkiye

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı belirlendi! İşte güncel emekli maaşı…

**Memur ve Memur Emeklileri Enflasyon Farkı Alıyor: İşte Detaylar**

Memur ve memur emeklileri, Temmuz ayında aldıkları yüzde 6’lık toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da almaktadır. Bu fark, 12 aylık dönemi kapsayan enflasyonun yüzde 6’lık zam oranını aşması durumunda ödenmektedir.

Enflasyon Oranı ve Yeni Zam Durumu
Eylül sonu itibarıyla enflasyon yüzde 18’i aşmıştır, ancak kesin rakamı belirlemek için ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanması gerekmektedir.

Bağ-Kur ve SSK Emeklileri için Durum Farklı
Bağ-Kur ve SSK emeklileri için durum biraz farklıdır. Bu emekliler, her altı ayda bir enflasyon oranında zam alırlar. Şu an için yılın ikinci yarısına ait üç aylık enflasyon verileri açıklandığı için yüzde 25,11’lik bir zam olasılığı bulunmaktadır. Ancak kesin zam oranı, yılın son üç ayına ilişkin verilerin de ortaya çıkmasıyla belirlenecektir.

2024 Enflasyon Oranı ve Refah Payı
4 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranı, memur, emekli, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını belirleyecektir. Bu oranların üzerine hükümetin refah payı eklemesi de olasıdır. Hükümet, Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyonunu yüzde 65 olarak tahmin etmiş olsa da, eylül sonunda enflasyon yüzde 61,53’e yükselmiştir. Kesin rakam, ekim, kasım ve aralık verilerinin açıklanmasıyla birlikte netleşecektir.

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranı belirlendi! İşte güncel emekli maaşı...

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.