EkonomiGenelTürkiye

İstanbul, Ankara, İzmir’de 6 Ekim 2023 Cuma günü benzin fiyatları çifte indirimle!

Akaryakıt Fiyatlarındaki İndirimler Vatandaşların Yüzünü Güldürdü

İlk İndirim 2,10 TL!

Bir süredir Türkiye’de akaryakıt fiyatları vatandaşları zorluyordu. Ancak petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle, benzin fiyatlarına ardı ardına yapılan indirim haberleri yüzleri güldürdü. Maliyet hesaplamaları sonucunda, 5 Ekim Perşembe günü benzin fiyatlarına indirim yapılması kararlaştırıldı. Benzinin litre fiyatında 2,10 TL indirim gerçekleşti ve böylece benzin fiyatları tekrar düştü.

İkinci İndirim de Geldi!

Petrol fiyatlarındaki düşüş devam ettikçe, benzin fiyatları için ikinci bir indirim daha yapıldı. 6 Ekim Cuma günü itibariyle litre başına 1,17 TL indirim uygulandı. İki günde toplamda 3,27 TL indirim yapılmış oldu. Bu durum, araç sahiplerinin akaryakıt maliyetlerinde bir miktar azalma sağladı.

Dolar Kurunun Etkisi

Benzine yapılan indirim miktarı, dolardaki yükseliş nedeniyle negatif etkilenmiştir. Eğer dolar kurunda düşüş yaşansaydı, benzin fiyatları daha da ucuzlayabilirdi. Ancak dolar kuru bu duruma izin vermedi.

Motorine İndirim Olmayacak Mı?

Motorin fiyatlarına yapılan indirimlerin olmaması düşündürücü olsa da, yapılan maliyet hesaplamalarına göre motorin fiyatlarında indirim gerektirecek bir fiyat farkı bulunmadığı belirtilmektedir. Ancak petrol fiyatları yükselmezse, önümüzdeki hafta motorin için de indirim yapılması beklenmektedir.

Benzin Fiyatları Şu Anda Ne Kadar?

İki indirim sonrasında, benzin fiyatlarının şu anda ne kadar olduğu merak edilmektedir. İstanbul’da benzinin litre fiyatı 33,56 TL’den, Ankara’da 34,18 TL’den, İzmir’de ise 34,29 TL’den satışa sunulmaktadır. Motorin litre fiyatı ise yaklaşık olarak 40 TL civarında bulunmaktadır.

İstanbul, Ankara, İzmir'de 6 Ekim 2023 Cuma günü benzin fiyatları çifte indirimle!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.