EkonomiGenelTürkiye

Çocuklu Ailelere 5.500 TL Devlet Yardımı!

Çocuklu Aileler İçin Devlet Yardımı! Erdoğan İmzaladı, Resmi Gazete’de Yayımlandı

Çocuklu Ailelere Yardım Programı Nedir?

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yardımcı olma amacıyla, hükümet yeni maddi destek programlarını devreye sokmaya devam ediyor. Bu destek programlarından biri çocuklu ailelere yönelik olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan sosyal yardım, Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulamaya alındı. İlgili yardımdan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite çağındaki çocuğu olan ihtiyaç sahibi aileler faydalanabilecektir.

Öğrencilere Başarı Desteği Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal yardım hakkı olan ailelere mensup olan ve devlet okullarının ortaokul kademesinde okuyan öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi halinde, net asgari ücret tutarının yüzde 60’ına kadar, yükseköğrenim gören öğrencilere de net asgari ücret tutarı kadar dönem arası verilecek şekilde başarı desteği sağlayacağız” denildi.

Aynı zamanda, 4 yıllık yükseköğrenim gören öğrencilere aylık olarak 100 TL destek ödemesi yapılacaktır. Ayrıca, YÖK tarafından belirlenen dünya genelindeki ilk 500 üniversiteye giren öğrencilere de başarı desteği verilecektir. Bu sayede, öğrencilere devletin destek sunduğu hissettirilmiş olacak.

Sosyal yardım alan ailelerin, meslek lisesinden mezun olan öğrencilerinin lise eğitimini tamamlamasının ardından devletin meslek edindirme kurslarına katılmalarına destek olunacak. Aynı durumda olan ailelerin çocuklarının işe girebilmesi için gerekli olan merkezi sınavlara ek olarak, bilim, spor ve sanat alanlarında düzenlenen yarışmalara katılan öğrencilerin ihtiyaçları da karşılanacaktır.

Kimler Yararlanabilir?

Sosyal yardım ödemesi alan ailelerin 7 yaş ve üzeri ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite eğitimi gören çocukları, okul puanlarına göre yardımdan yararlanabilecektir. Ailenin sosyal yardım alıyor olması şartı aranacaktır.

Çocuklu Ailelere 5.500 TL Devlet Yardımı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.