EkonomiGenelTürkiye

“Emeklilik için müjdeli haber: 12.5 yılda 4500 ila 5400 arasında olanlar emekli olabilecek!”

Erken Emeklilik: Sosyal Güvenlik ve Avantajları

Erken Emeklilik Nedir? Nasıl Yapılır?

Erken emeklilik, Türkiye’de sosyal güvenlik sistemine uygun olarak prim ödeyen ve belirli yaş ve sigortalılık süresi şartlarını yerine getiren kişiler için mümkün bir hale geliyor. Erken emeklilik hakkında bilgi sahibi olmak ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek, geleceğe daha güvenli bir emeklilik için önemli oluyor.

12.5 Yıl İle Erken Emeklilik İçin Neler Gerekiyor?

Eylül 1999 ile Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olan SSK’lılar için kısmi emeklilik için prim gün şartı 4500’e çıkıyor. Yani 12.5 yıl boyunca prim ödemesi gerekmektedir.

Sigortalılık Süresi ve Yaş Şartları

Tabii ki bununla da bitmiyor. Aynı zamanda 25 yıldan fazla süredir sigortalı olmak, kadınlar için 58 yaşını, erkekler için ise 60 yaşını doldurmayı gerektiriyor.

Sosyal Güvenlik ve Erken Emeklilik

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilik yaş, prim ve diğer şartlar konusundaki kuralları pek çok vatandaş için büyük bir merak konusu haline geldi.

10 Yıl Sigorta ile Erken Emeklilik

Prim günü tamamlanamayan fakat yaş nedeniyle prim günlerini tamamlama imkanı olmayan kişiler ‘yaştan emekli’ olabilirler.

Yaşlılık Emeklilik

Normal emeklilik dışında bir de sigortalılık süresi az olan kişiler için yaşlılık emeklilik uygulaması bulunuyor.

Yaşlılık emekliliğinde daha düşük prim ödeyerek emekli olunabilir. Hatta sadece 10 yıl çalışan bir kişi bile yaşlılık emekliliği hakkına sahip olabilir. Ancak bunun için erken yaşta sigortalı olmak gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.