EkonomiGenelTürkiye

Emekliye Ek Ödeme: Maaşa Ek Ödeme İçin Kolaylık Sağlayan IBAN Numarasıyla Yatırılacak

Emeklilere Ağustos Ayında Yapılan Zam ve Maaş Farkı Ödemeleri

Emekli Maaşlarına Yapılan Zam ve İlave Ödeme

Türkiye’deki 16 milyon emekliye Ağustos ayında yapılan zam, pek çok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal Güvenlik Kurumu ise yeni zam tarihlerini açıkladı ve özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında büyük bir heyecan yarattı. Emekliye ek ödemeler için ise tarihler belirlendi. Seyyanen yapılan zam nedeniyle ortaya çıkacak maaş farkı, emeklilerin önümüzdeki hafta itibarıyla hesaplarına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından detaylar da açıklandı. İşte, emekli vatandaşların 25-27 Ağustos tarihleri arasında alacakları ödemenin detayları:

Emekli Maaşlarına Bayram Ettirecek Ödeme

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, 16 milyon emekli için emekli maaşlarının IBAN numaralarına maaş farkı ödemeleri yapılacak. Zamlı maaşa ek olarak verilecek olan ödeme, 2.000 TL üzerinden hesaplandı. Maaş farkı ödemeleri, en düşük 2.000 TL olarak belirlendi ve bu şekilde tamamlanacak. Bazı emekliler bir aylık maaş farkı alırken bazıları ise 3 ay kadar maaş farkından yararlanabilecek. Ağustos ayı maaş farkı ödemelerine ilişkin tarihler ise ilerleyen günlerde duyurulacak.

25, 26, 27 Ağustos Tarihlerinde Ödemeler Yapılacak

Zamlı maaşa ek olarak yapılacak olan maaş farkı ödemeleri, 27-29 Ağustos 2023 tarihleri arasında emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Ödemeler, tahsis numarası son rakamına göre gerçekleştirilecek. Diğer taraftan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zamlı emekli maaşlarının hangi tarihte verileceği de duyuruldu. SGK, bu tarihi 24 Ağustos olarak açıkladı. Ödemeler, ay sonuna kadar tamamlanmış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu hafta itibarıyla ödemelerini almaya başlarken, emekli sandığı emeklileri de 15 Ağustos tarihi itibarıyla maaş ödemelerini almaya başlayacaklar.

Emeklilere Yeni Zam Yapılacak mı?

Emekli vatandaşlara yapılan %25’lik zam, her kesimden tepki aldı. Ancak meclisin tatil olması nedeniyle bu tepkiler henüz yanıtsız kaldı. Meclisin açılmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda çalışmalar tamamlanacak ve meclis onayına sunulacak. Emeklilere kısa süre içinde yeni bir zam yapılması öngörülüyor.

Emekliye Ek Ödeme: Maaşa Ek Ödeme İçin Kolaylık Sağlayan IBAN Numarasıyla Yatırılacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.