EkonomiGenelTürkiye

Açık öğretim sınavları: Yüz yüze mi, nasıl yapılacak?

**Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Kurumları Sınavları’nı Yüz Yüze Yapacak**

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise kademeleri için 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘Açık Öğretim Kurumları 1’inci dönem Sınavlarının’ yüz yüze yapılacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca sınavlara yönelik ilk hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

**Kopya Tartışmaları Son Bulacak**

MEB tarafından alınan karar doğrultusunda açık öğretim kurumları sınavı, Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yıldır çevrim içi uygulanıyordu. Bu uygulama, geçtiğimiz yıllarda kopya tartışmalarına neden oldu. Öyle ki; 2022 yılında açık öğretim lisesi sınavlarına giren 600 bin öğrenciden 60 bininin sınavı, kopya çekildiği tespit edilerek iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eylül ayında yaptığı açıklamada; “Bu yıl açık lise sınavları daha önceki yıllarda olduğu gibi çevrim içi olmayacak” diyerek ilgili kararın sinyallerini vermişti.

**Milyonlarca Kitapçık Basılacak**

Bakanlığın paylaştığı detaylara göre bu yıl iki günü kapsayacak sınavlar yurt içinde 971 sınav merkezinde uygulanacak. Yurt dışında ise 17 ülkede 26 sınav merkezinde düzenlenecek. Açık öğretim kurumları sınavı için 3 milyon 800 bin soru kitapçığı, 3 milyon 950 bin optik cevap kağıdı ve salon yoklama evrakı basılacak.

Açık öğretim sınavları: Yüz yüze mi, nasıl yapılacak?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.