EkonomiGenelTürkiye

“Çift Maaş Fırsatı! 2000 Öncesi ve 2000 Sonrası Sigorta Girişi Olanları Bekliyoruz!”

**SON YILLARDA ÇALIŞMA VE EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİKLER! İŞTE AYRINTILAR**

**MAAŞLARIN DENGESİ ADİLLEŞİYOR**

Son yıllarda çalışma ve emeklilik hayatında önemli düzenlemeler yapılıyor. Herkesin dikkatle takip ettiği 12. Kalkınma Planı uygulamaya geçirilecek. Bu kapsamda çift maaş konusu da gündeme geldi! Çalışma hayatındaki dengeyi yeniden kurmaya yönelik paketin detayları haberimizde yer alıyor.

**MAAŞLARDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER**

Planlanan değişiklikle birlikte maaş dengeleri daha adil olacak. Şu anda üçlü bir aylık hesaplama sistemi kullanılıyor. Bu sistem, 2000 öncesi, 2000-2008 arası ve 2008 sonrası için ayrı işlemler yapılmasını gerektiriyor. Böylece farklı katsayılar ve hesaplamalar devreye giriyor.

**Emeklilere 4.000 TL Jest! ING Bank Açıkladı, Tek Şartı Var!**

Planlanan uygulamaya göre aylık maaş bağlama sistemi değişecek. Gün sayısı arttıkça yeni sistemle maaşlar da artacak. Bu şekilde istihdam süreleri de daha uzun olacak.

**Yasal Düzenleme Geliyor! Emeklilik Yaşları 6 Yıl Düşecek!**

Bu uygulamanın en önemli özelliği, EYT (Erken Emeklilik Talepleri) sonrasında sigortalı olanların (8 Eylül 1999 sonrası için) bu sisteme dahil edilecek olması. Buna göre emekli olma sisteminde önemli bir değişiklik yapılacak.

**ÇİFTE MAAŞ**

Emeklilik sisteminde yeni bir değişiklik daha gündemde. OVP’nin içerisinde yer alan TSS (Tamamlayıcı Sürekli Sigorta) ile çalışanlar emekli olduktan sonra ikinci bir maaş alma hakkına sahip olacaklar. Böylece emekli olduktan sonraki refahlarının korunması sağlanacak. Devlet, BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) içinde %30 oranında destek sağlamaktadır. BES içinde kısmi para çekme imkanı da çalışanlara sunulacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.