EkonomiGenelTürkiye

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, gram altın için yeni kararlar aldı!”

**Altın Yatırımcıları İçin Yeni Uygulama: Kıymetli Maden Takip Sistemi**

**YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI**

Altın yatırımları, ülkemizde yatırım amacıyla en çok tercih edilen emtialar arasında yer almaktadır. Son zamanlarda, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama devreye alınmaktadır. Bu uygulama, sahte altın ve dövizle mücadeleyi hedeflemektedir. Uygulama kapsamında Kıymetli Maden Takip Sistemi kullanılacak ve bu sistemle ilgili detaylar merak konusu olmuştur.

**GRAM ALTINA DİKKAT**

Hazine Bakanlığı’nın hayata geçireceği bu uygulama ile sahte altının piyasada dolaşımı engellenmeyi hedeflemektedir. Kıymetli Maden Takip Sistemi sayesinde altın ve değerli madenlerin izlenebilmesi için altınların üzerine çeşitli bilgiler eklenecektir. Bu bilgiler arasında altının saflık ayarı, ağırlığı, üretim yeri, üretici ve seri numarası gibi bilgiler yer alacaktır. Bu sayede yatırımcıların korunması amaçlanmaktadır. Uygulama için çalışmalar devam etmekte olup, çalışmaların tamamlanmasının ardından uygulamanın hemen hayata geçirileceği açıklanmıştır.

**BİLEZİKLER HARİÇ**

Bu uygulama kapsamında bileziklerin dışarıda bırakılacağı ifade edilmektedir. Değerli madenlerin 100 gram veya daha fazla ağırlığa sahip olanları için, bahsedilen bilgiler ürün ambalajına yerleştirilecek ve tüketiciye sertifikayla sunulacaktır. Bu düzenleme, özellikle gram altınları kapsayacak şekilde yapılmıştır. İşlenmiş takılar ve yüzükler gibi 18 ve 24 ayar gibi ürünler ise bu uygulama dışında kalacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.