EkonomiGenelTürkiye

“2. defa zam! Ürün fiyatı 229 TL’ye yükseldi!”

**Et ve Süt Kurumu Fiyatlarında Yüzde 44’lük Zam! Tüketici Zor Durumda**

**Yüksek Zamla Kıyma ve Kuşbaşısı Tüketiciyi Vurdu**

Son haberlere göre, vatandaşların diğer marketlere oranla daha uygun fiyatlarla alışveriş yapabileceği Et ve Süt Kurumu’nda kötü haberler var. Ankara’nın Ulus ve Sincan şubelerinde gerçekleştirilen yüzde 44’lük zam sonrasında kıymanın kilosu 199 TL, kuşbaşı etin kilosu ise 229 TL oldu.

**70 TL Civarında Zam Farkıyla Karşılaşıldı**

Haziran ayında aynı şubelerde satışa sunulan kıyma kilosu 139 TL, kuşbaşısı ise 159 TL idi. Ancak son dört ay içinde yapılan ardı ardına zamlar tüketicileri zor durumda bıraktı. Et ve tavuk yemekleri konusunda zorlanan vatandaşlar bundan sonra belirtilen şubelerde kıymayı 199 TL, kuşbaşısını ise 229 TL’den satın almak zorunda kalacaklar.

**Vatandaşlar Enflasyon Karşısında Zorlanıyor**

Hızla yükselen enflasyon, vatandaşların maaşlarının erimesine neden oluyor. Bu durum da tüketicilerin temel besinleri dahi alma konusunda zorluk yaşamasına yol açıyor. Et ve Süt Kurumu’nda fiyatlarına yüzde 44’lük bir artış uygulanan et ürünlerinde, kıyma önce 139 TL’den 169 TL’ye, ardından 189 TL’ye ve son olarak da 229 TL’ye çıktı. Kıyma fiyatlarındaki artış, kuşbaşısı fiyatlarında da benzer bir eğilim gösterdi.

**Son Dönemde En Çok Okunan Zam Haberleri**

– Araç sahiplerine kötü haber! Benzine 3.23, Motorine 4.56, LPG otogaza ise 2.86 TL’lik zam gelecek.
– Tariş kuru üzüm alım fiyatlarına zam yapıldı!
– Asgari ücret zammı sızdı! Milyonları heyecanlandıran rakamlar açıklandı.
– Cumhurbaşkanı gece yarısı imzayı attı! Memur ve emeklinin zam oranı Resmi Gazete’de yayımlandı.

**Kurban Bayramı Sonrasında İkinci Bir Zam Yaşandı**

Özellikle Kurban Bayramı’nın ardından yapılan ikinci zamla birlikte son dört ayda et ürünlerinde yüzde 44’lük bir artış gerçekleşti. Ancak 2021 yılının başına kadar kıyma ve et fiyatlarına yeni bir zam gelecek mi, henüz belirsizliğini koruyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.