EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarına yapılan zam miktarı açıklandı! En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşına ilişkin spekülasyonlar, iktidara yakın medya kuruluşları tarafından paylaşılmaktadır. Bu bilgilere göre orantılı bir zam beklenmektedir. Seçim sürecinde emeklilerin gönlünü almayı amaçlayan hükümetin, en düşük emekli maaşına %50 oranında zam yapması beklenmektedir. Böylece, en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 11.250 TL’ye yükselecektir. Bu durum, birçok emeklinin gelirinde önemli bir artış anlamına gelecektir.

Emekli Maaş Zamı Ocak 2024!

Emekli maaşlarındaki zam sadece en düşük emekli maaşıyla sınırlı kalmayacaktır. Kanunen, 2023 yılının ikinci altı ayında ortaya çıkacak enflasyon oranı kadar zam yapılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, refah payı eklemesi de planlanmaktadır. Bu refah payı, memur maaşlarına yapılacak zamdan etkilenecektir.

Memurlara yapılacak zam oranı, Ocak 2024 döneminde yaklaşık olarak %50 civarında olacaktır. Bu zam sayesinde, emekli maaşlarına yapılacak zam oranının eşitleneceği bildirilmiştir. Enflasyon hesaplamalarına göre, %40 seviyelerinde bir rakamın ortaya çıkması beklenmektedir. Bu oran %50’ye tamamlanacak ve emekli maaşları %50 oranında artacaktır. Aradaki fark ise emeklilere sağlanacak olan refah payıyla karşılanacaktır. Son dakika bilgilerine göre, emekli maaş zamları da bu zam bilgileriyle birlikte hesaplanmıştır.

Konut kredisinde yeni bir maliyet! Halkbank, 1,5 Milyon TL’yi bu taksitle veriyor!

Sıfır kilometre SUV kampanyası! 624.000 TL peşin parası olan alacak!

Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya! 2 yıl geri ödemesiz FAİZSİZ 150.000 TL kredi

Şu anda 8.000 TL emekli maaşı alan bir vatandaş, Ocak ayından itibaren 12.000 TL, 10.000 TL alan bir vatandaş 15.000 TL, 12.000 TL alan bir vatandaş 18.000 TL, 14.000 TL alan bir vatandaş ise 21.000 TL aylık almaya başlayacaktır.

Ayrıca, kesin maaş zammı Ocak ayının ilk haftasında açıklanacaktır. SSK ve Bağkur emeklileri Ocak ayında zaml

Emekli maaşlarına yapılan zam miktarı açıklandı! En düşük emekli maaşı ne kadar?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.