EkonomiGenelTürkiye

“Gabonlu öğrencinin ölümüne dair iddianame tamamlandı”

**Karabük Üniversitesi Öğrencisinin Ölümüyle İlgili İddianame Hazırlandı**

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük’e bağlı Yeşilköy köyü yakınlarında Filyos Çayı’nda Karabük Üniversitesi öğrencisi olan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın (17) cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturma kapsamında bir şüpheli hakkında 5 sayfalık iddianame hazırladı.

## Şüpheliye İlişkin İddianame Detayları

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, tutuklu şüpheli D.A’nın (55) aracında bulunan kanın, Gabon uyruklu öğrenciye ait olduğu, herhangi bir cinsel ya da üçüncü kişilere ait bir kan izine rastlanmadığı belirtilmektedir.

İddianamede, Gabon uyruklu öğrencinin suda boğulduğu ve yaşamını kaybettiği bilgisine yer verilerek, Ibouanga’nın, D.A’dan kaçmak için hareket ettiği, D.A’nın ise ısrarla takip ettiği ve gece karanlığında dereye düştüğü ifade edilmektedir.

## İddianamede Şüphelinin Suçları ve Cezalandırılma Talepleri

İddianamede vurgulanana göre, şüpheli D.A’nın aracına aldığı Gabon uyruklu öğrenciye cinsel saldırıda bulunmak istediği ve araçtan kaçan öğrencinin peşinden gittiği anlaşılmaktadır. Aynı zamanda, D.A’nın Ibouanga’nın ölümüne sebep olduğu, “çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” ve kendisini savunamayacak durumda olan ve bir suçu gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla “kasten öldürme” suçlarını işlediğine dair yeterli şüphe olduğunu kaydedilmektedir.

D.A’nın “çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “çocuğun cinsel istismarına teşebbüs” suçundan ise 2 yıldan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmektedir.

## Diğer Şüpheliler Hakkında Karar

İddianamede ayrıca, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakılan 7 şüpheli hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği aktarılmaktadır.

## Olayın Detayları

Karabük’e bağlı Yeşilköy köyü yakınlarında 26 Mart’ta seyir halinde olan bir trenin makinisti, Filyos Çayı’nda hareketsiz bir kişi olduğunu fark ederek durumu yetkililere bildirmiştir. Ekiplerin müdahalesiyle sudan çıkarılan cesedin, Karabük Üniversitesi öğrencisi 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’ya ait olduğu belirlenmiştir.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3’ü yabancı uyruklu toplam 8 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüpheliler adliyeye sevk edilmiş olup, D.A. tutuklanmış, diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartlarıyla serbest bırakılmıştır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.