EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere müjde: Maaşlar düşüyor, beklenmedik haberle şok olacaksınız!

# SGK Uzmanı Ali Tezel: Emekli Maaşları Yüzde 25 Düşecek

## Emeklilere şoke eden haberi SGK Uzmanı Ali Tezel verdi

SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilere yönelik önemli bir açıklama yaptı. Ali Tezel, 15 Kasım tarihine kadar emeklilerin banka hesaplarına yatırılması beklenen 5 bin TL ikramiyelerle ilgili bir açıklama yaptı. Ancak, 7 bin 500 TL’nin altında maaş alanlara yapılacak bir zamdan bahsetmediği belirtildi. İşte detaylar:

## Yüzde 25 düşecek

Ali Tezel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2008 yılında yapılan bir düzenleme ile düşük maaş alan emekliler için yapılan bir düzenlemenin sona geldiğini iddia etti. Açıklamasında Tezel şunları dile getirdi:

“Beş yıllık plan ile 9.9.1999 sonrasında işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 olacak aylık bağlama oranları da %25’e kadar düşürülecek.”

## EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞECEK İDDİASI

İddiaya göre, kademeli olarak yükselene emekli yaşı OVP’ye göre 65-70 arasında olacak. Emekli maaşlarının hesaplanmasında yaş ve prim önemli bir kriter. 2000 yılından önce ödenen primlerin yüksek oranı bulunurken, bu dönemi 1 Ekim 2000-30 Eylül 2008 arasındaki primler takip ediyor.

Yapılması planlanan düzenleme ile birlikte emekli aylık oranları yüzde 25’e çıkarılırsa, vatandaşlar en düşük emekli aylığını alacaklarını ifade etti.

Emeklilere müjde: Maaşlar düşüyor, beklenmedik haberle şok olacaksınız!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.