EkonomiGenelTürkiye

Hemen başvurun, T.C Kimlik Numaranızı kullanarak 1900 TL yardım alın!

Devlet Destekli Aile Yardım Ödemelerine Başvuru Koşulları ve Detaylar

2023 Yılı Aile Destek Programı ile Para Ödemeleri Başladı

Devlet, T.C. kimlik numaranızı kullanarak sizi desteklemektedir. Aile Destek Programı kapsamında ödemeler yapılacak ve bu ödemeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-devlet sistemi aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Ödemeler, 15 Ekim tarihinden itibaren hesaplarınıza aktarılacaktır. İşte bu ödemelerle ilgili ayrıntılar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Başlatılan Destek Programı

Aile Yardım Paketi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bir destek programıdır. Bu programla, sosyal yardım desteği 4 milyon eve ulaşacak. Geçen yıl başlatılan bu kampanya bu yıl da devam edecek ve 12 ay boyunca sürecektir. Aile Yardım Paketi, her ay düzenli olarak PTT üzerinden veya başvuru esnasında verilen IBAN numaralarına yatırılmaktadır. Bu ödemeler için başka bir başvuru yapmanız gerekmemektedir. İşte bu desteklerden kimlerin yararlanabileceği hakkında açıklanan koşullar:

Aile Destek Paketi Başvuru Koşulları Nelerdir?

Türkiye’de Aile Yardım Paketi için başvuru koşulları merak edilmektedir. Ödemeler, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda yapılmaktadır. Baileyş başvurabilmek için, e-devlet aracılığıyla veya fiziksel başvuru yöntemleriyle ödeme hesaplarınızı aktarmanız gerekmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat yapacağınız başvurularla da bu ödemelerden yararlanabilirsiniz.

Sosyal Yardım Ödemelerine Zam Geldi

Aile Yardım Paketi kapsamında verilen sosyal yardım ödemelerine zam yapıldı. Bu ödemeler en az 850 TL en fazla 1250 TL arasında gerçekleşmekteydi. Ancak ek çocuk bileşeni ile birlikte toplam yardım miktarı 1900 TL’ye kadar çıkarıldı. Ödemelerden yararlanmak isteyenler, bakanlıkların belirlediği koşullara uygun olmaları halinde bu ödemeden yararlanabilirler. Bu ay itibariyle, Ekim ayı ödemeleri 15 Ekim tarihinde hesaplara aktarılacaktır.

Hemen başvurun, T.C Kimlik Numaranızı kullanarak 1900 TL yardım alın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.