EkonomiGenelTürkiye

Para Çekmeyi Unutanları Korkutan Bir Durum! Kontrol Etmeden Geçmeyin

Milyonlarca Kişi Para Kaybediyor! Kontrol etmeyi unutmayın, paranız yanmasın!

Ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar, ek gelir kaynakları ve yeni fırsatlar arayışı içindeyken, milyonlarca kişinin parasını unuttuğu ortaya çıktı.

Ziraat Bankası Zamanaşımı ve Unutulan Hesaplar

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada zamanaşımı uyarısı yapıldı ve çekilmeyen paraların devredileceği belirtildi. 2023 ve 2024 yılında TMSF’ye devredilecek hesaplar açıklandı. Paranızın yanmaması için hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası Para Sorgulama İşlemleri

Ziraat Bankası’nın açıklamasında, “22.04.2021 tarih ve 31462 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7316 sayılı Kanun’un 12’nci maddesiyle “Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacak, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde YTM’ye emaneten devredilir.” denilmektedir. Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri bulunan müşterilerin, YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması durumunda, yatırım hesaplarındaki emanet ve alacaklar, Takasbank ve MKK nezdindeki YTM hesaplarına devredilecektir” şeklinde bir uyarı yapılmıştır.

Halkbank ve Vakıfbank’ta Unutulan Hesaplar

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada, “6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. Maddesi gereğince; yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde YTM’ye gelir kaydedilir” denilmiştir.

İlan edilecek listede zaman aşımına uğrayacak emanet ve alacakların tarihleri belirtilecektir. Listede ad/unvan ve hesap bilgileri bulunan hesap sahiplerinin, son başvuru tarihine kadar geçerli bir kimlik belgesiyle bankanın herhangi bir şubesine başvurmamaları halinde hesaplardaki emanet ve alacaklar Yatırımcı Tazmin Merkezine devredilecektir.

Bu nedenle banka hesabı olan kişilerin, e-Devlet internet sitesi üzerinden veya bankaların resmi sitelerinden “zamanaşımı” kelimesiyle ilgili sayfaya ulaşarak, kimlik numaraları ile sorgulama yapmaları önemlidir.

Para Çekmeyi Unutanları Korkutan Bir Durum! Kontrol Etmeden Geçmeyin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.