EkonomiGenelTürkiye

Düşük faizli konut kredisiyle ilgili detaylar ve aylık ödemeler

# DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ DETAYLARI VE ŞARTLARI

## Yüzde 1,20 Faiz Oranı

Konut fiyatlarındaki artışlar sebebiyle konut satışları hızla yükselmeye başladı. Bu durumda düşük faizli konut kredisi imkânı da devreye girdi ve detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

İlk defa ev alacaklar için belirlenen vade süresi 15 yıl olarak açıklandı, faiz oranı ise yüzde 1,20 olacak. Bu haber sonrası vatandaşlar aylık taksit miktarını merak etmeye başladı.

Aktarılan son bilgilere göre, 2,5 milyon TL değerindeki bir evin aylık taksit miktarının yaklaşık olarak 34 bin TL olacağı belirtiliyor. Bu konut kredisi kampanyasından yararlanmak isteyenlerin ise alacakları konutun, son 1 yıl içinde şehir içinde satılmamış olması gerekiyor. Bunun yanı sıra, hisseli bir konutun olması halinde ise hisse oranının yüzde 50’den fazla olmaması gibi bazı şartlar da bulunuyor.

## Yüzde 80 Kredi Oranı

Bu durumun yanı sıra, 5 milyon TL’ye kadar olan bir konut için kredi çekmek istenirken, kredi miktarının en az yüzde 80 olabileceği gündeme alındı. Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Ömer Sabri Yoldaş, “Ev fiyatlarının her geçen gün arttığı bu dönemde ev almak isteyen vatandaşlar, düşük faizli konut kredisinin detaylarını merak ediyor. İlk defa ev alacaklar için çalışmalar tamamlanmak üzere” şeklinde konuştu.

## Düşük Faizli Kredi Ne Zaman Verilecek?

Düşük faizli kredinin ne zaman verileceği ise merak edilen bir konu haline geldi. Konuyla ilgili çalışmaların devam etmekte olduğu ve Meclis’te onaylandıktan sonra uygulamaya konulacağı belirtiliyor. Bu kredi imkânından yararlanmak isteyenler, resmi açıklamaları takip etmeli ve başvuru sürecini doğru bir şekilde tamamlamalıdır.

[Kaynak: (not sourced)]

Düşük faizli konut kredisiyle ilgili detaylar ve aylık ödemeler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.