EkonomiGenelTürkiye

Merkez Bankası’nın faiz kararı dolar kurunun düşüşünü tetikledi!

Merkez Bankası Faiz Kararı: Dolar Düşerken Borsa Artıyor

Faiz Kararı Hareketlilik Yarattı

Merkez Bankası bugünkü toplantısında faiz kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Politika faizini yüzde 25’e yükseltti. Bu kararın ardından piyasalarda hareketli dakikalar yaşandı. Dolar kuru ise düşüşe geçti. Aynı zamanda altın ve borsa da hareketlendi.

Dolar Kurunda Düşüş

Dolar kurunda hareketli dakikalar yaşanmaya devam ederken Merkez Bankası faiz kararını da açıkladı. Merkez Bankası’nın açıklamasının ardından dolar kurunun değeri 25,76 Türk Lirası oldu. Bu rakam, doların 2023 yılında en düşük seviyeye ulaştığı bir değerdir. Altın ve borsa piyasasında ise hareketlenme sürüyor. Altında herhangi bir düşüş görülmedi. Borsada ise yükseliş devam ediyor ve günü artışla tamamladı.

Uzmanlar Yatırımcıları Uyarıyor

Dolar ile ilgilenen uzman ekonomistler, bu düşüşün dönemsel bir olay olduğunu vurguluyor. Yatırımcılar, dolar kurunun tekrar yukarı yönlü bir hareket başlatacağını ifade ediyor. Uzmanlar, şu anda dolar almanın tam zamanı olduğunu belirtiyor ve dolar kurunun bu yıl en yüksek seviyeye çıkacağını tahmin ediyor.

Borsada Yükseliş Sürüyor

Merkez Bankası bugünkü toplantısının ardından politika faizini yüzde 25’e yükselttiğini duyurdu. Bu kararın ardından piyasada hareketlenme yaşandı ve borsada yükseliş gözlendi. Uzmanlar, borsanın daha da yükseleceğini öngörüyor.

Şimdi ise gözler güncel piyasalara çevrilmiş durumda.

Merkez Bankası'nın faiz kararı dolar kurunun düşüşünü tetikledi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.