EkonomiGenelTürkiye

Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri saat ve tarih bilgisi

Kamu Toplu Sözleşme Görüşmelerine İlişkin Son Durum

1 Ağustos’ta Görüşmeler Başladı

Birçok memur ve memur emeklisi, Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinin detayları hakkında merak içerisindedir. Milyonlarca memur ve memur emeklisi, maaş zammına ilişkin beklentilerini dile getirmektedir. Kamu görevlileri, Hakem Kurulu’nun vereceği karar sonrasında, maaş zammı konusunda açıklamaların yapılmasını beklemektedir. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi Hakem Kurulu’nun ilk toplantısı gerçekleştirildi ve kurul, zam oranıyla ilgili kararını en geç 31 Ağustos Perşembe gününe kadar vereceğini ifade etmiştir.

Bugün ise, ilk toplantının yapıldığına dair açıklamalar yapılmıştır. 7. dönem kamu toplu sözleşmesinde Hakemler Kurulu’nun ilk toplantısı bugün başlamıştır.

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 7. dönem kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos tarihinde başlamış ve müzakere süreci sona ermiştir. Hükümet, son teklifinde 2024 için toplam %25, 2025 için ise toplam %11 zam teklif etmiştir. Ancak, %70 zam talep eden Memur-Sen bu teklifi reddetmiştir. Müzakere sürecinin sona ermesiyle birlikte, milyonlarca memur ve memur emeklisi, maaş zammı konusunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararını beklemektedir. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde Hakemler Kurulu’nun ilk toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantının Ardından Zam Kararı Bekleniyor

Toplantının yapılmasının ardından, zam oranlarıyla ilgili kararın en geç 31 Ağustos Perşembe gününe kadar verileceği belirtilmiştir.

Bu arada toplu sözleşme görüşmelerinin sona erdiği haberi yayınlanmıştır. Memur ve memur emeklileri bu konuda dikkatli olmalıdır!

Aynı zamanda, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren toplu ulaşım konusu da gündeme gelmektedir. Toplu ulaşımın ücretsiz hale gelip gelmeyeceği tartışılmaktadır.

Bu süreçte, memur ve memur emeklilerinin zam oranları dikkatlice değerlendirilmelidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından verilecek karar, büyük bir önem taşımaktadır. Tüm memur ve memur emeklileri, zam kararının açıklanmasını beklemektedir.

Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri saat ve tarih bilgisi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.