EkonomiGenelTürkiye

“Cannes ve Reklam Sektörü: Yolculuğun Ötesi”

SEO: Yaratıcı ve Başarılı Bir Girişimcinin Yolculuğunu Keşfedin

Yeni Kurulan ve Sürdürülen İş Girişimlerinin Hikayeleri

0’dan 100’e Girişimcilik Serisi, Türk girişimciliğinin geleceğini göstermek amacıyla yeni kurulan ve sürdürülen iş girişimlerinin hikayelerini anlatırken aynı zamanda mevcut seviyelerini ortaya koyuyor. Bu seriye ev sahipliği yapacak ilk konuk ise hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üstlendiği ‘Yolculuk’ isimli kısa filmiyle tanınan Cannes Film Festivali özel sergi katılımcısı, aynı zamanda Akdeniz Film Festivali ve Sofya Film Festivali’ne de davet edilen Alanguva Medya Kurucusu Furkan Gökbak.

Girişimciliğe Başlangıçta Engeller

Girişimciliğe başlangıçta yaşadığı zorlukları anlatan Gökbak, ‘Yolculuk’ filminin çekim aşamasında yaşadığı ilginç anıları da paylaştı.

“Çöpün Kenarındaki Eşyaları Tamir Edip Sattım”

Üniversite son sınıf öğrencisi olan Gökbak, Cannes Film Festivali’ne bir kısa film gönderme hayaliyle yola çıktığını belirtti. Ancak bu hayali gerçekleştirebilmek için çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Filmin bütçesini oluşturmak için internet üzerinden satış yaparak ve çöpün kenarına atılmış eşyaları tamir edip satarak kaynak yaratmak durumunda kaldığını dile getirdi.

“Setin Yemeklerini Babaannem Gönderdi”

Filmin konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Gökbak, iki köylünün yollarının kesişmesi ve sohbetleri sonucunda geçmişlerine dair bazı sırları öğrenmelerini konu alan bir hikayeyi anlattı. Film çekimleri sırasında zorluklar yaşadıklarını da belirten Gökbak, setin yemeklerinin babaannesinin gönderdiğini söyledi.

“Bakanlık Desteğine Karşılık Bulamadık”

Film, Cannes Film Festivali’nde kısa film bölümünde kabul edildikten sonra, Gökbak ve ekibi, filmi tanıtabilmek için bakanlıktan destek talep etti. Ancak bakanlıktan maddi destek alamadıklarını ifade etti. Bu nedenle ödül aldıkları festivalin açılışına katılamadıklarını dile getiren Gökbak, daha sonra Selanik Film Festivali, Akdeniz Film Festivali ve Sofya Film Festivali’ne davet edildiklerini belirtti.

“Hayalimi Gerçekleştirme Zamanı”

Film yapma hayalini gerçekleştirmek için uzun metraj bir film üzerinde çalışmaya başladığını anlatan Gökbak, ancak pandeminin başlamasıyla projenin dondurulduğunu ve çekimlere maddi yetersizlikler nedeniyle devam edemediklerini ifade etti. Bununla birlikte, Gökbak bu süreçte çevresinden gelen çekim talepleri üzerine ufak çaplı işler yaparak geçimini sağladığını ve sonrasında Alanguva Medya adında bir şirket kurduklarını söyledi.

“Hikayesi Olan Reklamlar Yaratıyoruz”

Öncelikli olarak reklam filmleri için müşterinin isteklerini tam olarak anlamaya ve ardından en iyi hikayeyi oluşturmak için çalışmaya odaklandıklarını ifade eden Gökbak, örneğin bir restoran için mutfakta başlayıp servis anına kadar tüm süreci en iyi şekilde anlatan reklamlar yaptıklarını belirtti.

“Az Bir Kaynakla Başladım”

Girişimcilik serüvenine az bir sermayeyle başladığını belirten Gökbak, şu anda kazandığını ve maddi tatmin sağladığını söyledi. Ancak kendisi için gerçek başarı, uzun metraj senaryolarını hayata geçirebilmek olduğunu ifade etti. Gökbak ayrıca fikirlerin bu alanda çok önemli olduğunu ve farklı konseptler ortaya koymak için iyi bir dinleyici olmanın önemini vurguladı.

“Fikir İşçisiyiz”

Gökbak, işlerinde fikrin çok önemli olduğunu ve bu nedenle her zaman yaratıcı olmak için düşünmeleri gerektiğini belirtti. Firmanın isteklerini tam olarak anlayarak farklı fikirler sunmanın ve müşterinin beklentilerini karşılamada başarılı olmanın önemine vurgu yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.