EkonomiGenelTürkiye

PTT Üzerinden Alınabilecek 3.570 TL Yardım İçin Detaylar Belli Oldu

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Ödemesi: İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Değerli Bir Ekonomik Yardım Programı

Ödeme Tutarı Artışı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldığını açıkladı. Bu zam oranıyla önceki dönemde 3.038 TL ödeme alan bir aile, yaklaşık olarak 3.571 TL ödeme almaya hak kazanacak.

Aranan Şartlar

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programından yararlanmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:

– Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.
-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.
-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Başvurular, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucunda uygun bulunan kişilere destek sağlanmaktadır.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Amaç ve İçeriği

SED, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yaşamlarını en düşük seviyede sürdürmekte zorluk çeken ailelere geçici bir süre için verilen ekonomik destek ve psikososyal destek sistemi olarak hizmet vermektedir. Aileler, kendi kendilerine yeterli hale gelene kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için bu programa başvurabilirler.

PTT Üzerinden Alınabilecek 3.570 TL Yardım İçin Detaylar Belli Oldu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.