EkonomiGenelTürkiye

Kadın Sigortalılara Devletten 34 bin 206 TL Destek Müjdesi

Sigortalı Çalışan Kadınlara Müjde! Devlet SGK Üzerinden 34 Bin 206 TL Destek Ödemesi Yapacak

Devlet sosyal yardım paketleri ile her geçen gün ödemiş olduğu rakamları arttırmaya devam ederken, bu ödemelerden biri de çalışan kadınlara, annelere yönelik olarak açıklandı.

SGK Doğum Parası Yardımı 2023 Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

2023 yılı Temmuz ayı itibariyle asgari ücrete zam gelirken, belirlenen yeni zamlı asgari ücret maaşı ile beraber devletin ödediği destek paraları da arttırılmış oldu. Gelen yeni güncelleme sonrasında devletin sigortalı olarak çalışan kadınlara yönelik olarak yapmış olduğu pek çok destek kaleminde de yükseliş yaşandı.

Temmuz ayı itibariyle asgari ücretli çalışanlara yönelik olarak ödenen maaş yüzde 34 artış ile 11 bin 402 TL olarak revize edilmişti. Yeni zamlı asgari ücret maaşı ile beraber devletin doğum yapan annelere ödemiş olduğu doğum parası yardımı da artmış oldu.

Çalışan annelere yönelik en yüksek ödeme “doğum parası (rapor)” adı altında yapılıyor. Brüt ücret doğum parasının miktarını belirliyor. 1 Temmuz’dan geçerli yeni asgari ücret net 11 bin 402 TL, brüt ise 13 bin 414 TL olarak ödenmeye başlanmıştı. Dolayısıyla yılbaşına kadar en düşük ücretle yani asgari ücretle çalışan bir annenin doğum parası 34 bin 206 TL olarak ödenecek.

Söz konusu tutar doğum yapan annenin adına Ziraat Bankası’na açılan hesaba nakit olarak yapılacak. Rapor süresi dolan annenin hesabına söz konusu tutar otomatik olarak yatırılacak.

Kadın Sigortalılara Devletten 34 bin 206 TL Destek Müjdesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.