EkonomiGenelTürkiye

Merkez Bankası 120 Banka Personel Alımı Başvuruları Son Tarih

Banka Personel Alım İlanı

Merkez Bankası, çeşitli pozisyonlarda 120 banka personeli alımı yapacağını duyurdu. 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar, başvurularını 50 taban puanıyla yapabilecekler.

Mühendis olarak 25 kişi ve teknisyen olarak 95 kişi alımı yapılacağı belirtildi. Bu makalemizde, KamuPersonelAlim.com ekibi olarak bu haberin ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Banka Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Yayınlanan güncel kılavuza göre, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip ve kamu haklarından yasaklı olmayan adaylar başvuruda bulunabilirler.

Erkek adaylar askerlik görevini tamamlamış veya muafiyet belgesine sahip olmalıdır. Banka işe alımlarında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası komisyon mülakatlarına katılan adayların daha önce evlenmemiş olmaları gerekmektedir. Önlisans mezunları için KPSS puanı en az P-93, lisans mezunları için ise en az P-3 puan türünde 50 taban puana sahip olmalıdırlar.

Arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, sabıka kaydı bulunmaması ve medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, adayların alınması için gereklidir. Başvuran kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından herhangi bir aylıkta faydalanmamış olmaları ve sağlık problemleri ile görevlerini yerine getirmelerini engelleyecek durumlarının bulunmaması gerekmektedir.

Personel Alımı Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular, 4 Ağustos 2023 tarihinde başlamış olup, 21 Ağustos 2023 tarihinde mesai saatleri sonunda sona erecektir. Başvurular, bankanın insan kaynakları sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Online başvuruların dışında, başvurular şahsen veya posta yoluyla kabul edilmemektedir. Başvuru adresi: insankaynaklari.tcmb.gov.tr

Merkez Bankası 120 Banka Personel Alımı Başvuruları Son Tarih

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.