EkonomiGenelTürkiye

“SON DAKİKA: Asgari Ücret Rekor Zamla Açıklandı, İşte Yeni Zam Oranı!”

YILBAŞINDA ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

Yeni asgari ücret rakamı, birçok çalışanın umut bağladığı bir konu haline gelmiştir. Temmuz ayında oluşan yüzde 34’lük zamla belirlenen asgari ücretin Ocak ayında yapılacak zammının net rakamı da ortaya çıkmıştır.

Ocak Ayında Asgari Ücrete Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak?

Enflasyonun altında kalan Temmuz ayındaki yüzde 34’lük zam nedeniyle, gözler yılbaşında yapılacak zam oranına çevrilmiştir. Milyonlarca çalışan, 2024 yılındaki zam oranını umutla beklemektedir. İlk tahminler de konuyla ilgili olarak ortaya çıkmıştır. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak ayı için net rakamları paylaşmıştır.

1 Temmuz’da yüzde 34 artan asgari ücret, net 11 bin 402 TL’ye yükselmiştir. Ocak 2024’te, enflasyon oranına bağlı olarak asgari ücret artacaktır. Yılbaşı zamının yerel seçimlere yakın bir tarihte gerçekleşecek olması ve hükümetin temmuz ayında bir daha asgari ücret zammı yapmayacağını açıklaması, zam oranının oldukça yüksek olmasını beklememize neden olmaktadır.

“Hükümetin Eli, Asgari Ücrette Daha Rahat”

Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında Ocak ayındaki zam tahminlerini paylaşmış ve Orta Vadeli Program’a (OVP) dikkat çekmiştir. Erdursun, OVP’de yer alan yüzde 65’lik enflasyon oranına göre tahminlerini sunarak, “Hükümetin, asgari ücrette daha rahat bir eli vardır çünkü cebinden para çıkmayacaktır. Daha yüksek bir zam oranı istemektedir.” şeklinde ifade etmiştir.

Asgari Ücret Zammı Yüzde 50’ler Civarı Olabilir

Erdursun, yüzde 38’lik bir artış durumunda asgari ücretin 15 bin 750 TL olacağını belirtmiştir. Ayrıca, yüzde 50 civarında bir artış olması durumunda asgari ücretin yüzde 50’ler civarında artacağını tahmin etmektedir. Çünkü 2024’ten itibaren asgari ücrete zam yapılmayacağı duyurulmuştur. Bu nedenle yüzde 50’ler civarında bir artış olacağını ve asgari ücretin 17 bin TL’yi aşacağını değerlendirmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.