EkonomiGenelTürkiye

Aralık Sonuna Kadar Geçerli Sevindirici Haber: Vatandaşlar Nefes Alacak!

**Marketler Aralık Ayına Kadar Zam Yapmayacak!**

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle yaptığı indirim çağrısı sonuç verdi. TPF Başkanı Ömer Düzgün, yaptığı açıklamada marketlerin indirim kampanyalarını destekleyeceklerini ve ayrıca temizlik ürünleri, dayanıklı tüketim malzemeleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayına kadar zam yapılmayacağını söyledi.

**Marketlerin İndirim Kampanyalarına Destek Verilecek**

Başkan Düzgün, özellikle marketlerin sunduğu indirim kampanyalarına destek vereceklerini belirterek, “Mevcut indirimlere ek olarak, dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapılmayacağına karar verdik” dedi.

**Tüketici Fiyatları Hakkında Yanlış Algı**

Düzgün, tüketicilerin fiyatları kendilerinin zamlı sattığını düşündüğünü ifade ederek, marketlerin bu zincirin son halkası olduğunu vurguladı. Tüketici, bizim ürünlerimizi zamlı sattığımızı düşünüyor. Bu yanlış algı, işlerimizi olumsuz etkiliyor. Ürün fiyatları, sadece raf fiyatıyla değil, üretici, tedarikçi, lojistik ve genel giderler gibi birçok faktörü içeren bir şekilde değerlendirilmelidir. Enflasyonun düşmesine katkı sağlamak için bu zincirin her halkasının elini taşın altına koyması gerekmektedir.

**Aralık Sonuna Kadar Zam Yok**

Düzgün, aralık ayı sonuna kadar zam yapılmayacağını belirterek, “Mevcut indirimlerin dışında, dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde aralık ayı sonuna kadar zam yapılmayacak” dedi.

**Geniş Ürün Çeşitliliği İmkanı**

Düzgün, ülke genelinde en küçük markette bile en az 5 bin ürün olduğunu ve pek çok markanın süt ve süt ürünleri çeşitlerinin bulunduğunu belirtti. Vatandaşların bu kadar çeşitli ürün karşısında istediklerini karşılaştırarak almalarına olanak sağladıklarını ifade etti.

**Yıl Başına Kadar Rica**

Ömer Düzgün, yerel zincir marketlere seslenerek, yıl başına kadar zamlı ürün ve liste gönderilmemesini rica etti. Böyle davranmanın sürecin üstesinden gelinebileceğini ifade eden Düzgün, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı.

Aralık Sonuna Kadar Geçerli Sevindirici Haber: Vatandaşlar Nefes Alacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.