EkonomiGenelTürkiye

“SGK Uzmanı: Emekli Maaşına Dev Arzam Müjdesi!”

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Emekli Maaşlarına 14.510 TL Ara Zam Açıkladı – Temmuz ayında hükümet tarafından memurlara, emeklilere ve asgari ücretlilere uygulanacak zam oranları duyuruldu.

Yoğun pazarlıklar sonucunda en yüksek zam oranı memurlara verildi. Memur maaşlarına enflasyon zammına ek olarak 8.000 TL seyyanen zam yapıldı ve en düşük memur maaşı 22.000 TL olarak belirlendi. Asgari ücret ise yüzde 34 zam yapılarak 11.402 TL olarak açıklandı. Emekli maaşlarına ise yüzde 25 oranında zam yapılmasına rağmen, kök maaş hesabı nedeniyle bu rakam en düşük emekli maaşına yansımadı ve 7.500 TL olarak devam etti.

Emekli Maaşlarına Rekor Zam İçin Tarih Belli Oldu!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım açıklamasında, “Emekli maaşlarını 2.500 TL’den 7.500 TL’ye kadar yükseltsek de yüksek enflasyon karşısında yetersiz kaldık. En düşük memur maaşı iki katına çıkarken, asgari ücret 11.400 TL oldu. Burada en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zayıf kaldı. Meclis açıldığında özellikle 7.500 TL alan emeklilerin yanı sıra tüm emekliler için ciddi bir iyileştirme yapılacak” diyerek Meclis’in 1 Ekim’de açılacağını belirtti.

Emekli Maaşına Ara Zam Gelecek mi? En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Temmuzda en düşük emekli aylığı 10.000 TL olması bekleniyordu, ancak gerçekleşmedi. Ekim ayında en düşük emekli aylığı 10.000 TL’ye tamamlanabilir, ancak bu rakamlar enflasyon karşısında oldukça düşük kalır. Bu nedenle emekli maaşlarına ciddi bir zam yapılacak. Emekli maaşları şu anda önemli bir gündem konusu ve hükümet bunun üzerinde konuşulmasını istiyor. Çok konuşulacak ve ardından eşi benzeri görülmemiş bir artış yaşanacak” dedi.

AK Parti’den Emekli Maaşı Zam Açıklaması! Emekli Aylıkları Ne Zaman ve Ne Kadar Artacak?

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri üzerinden hesaplama yapılarak, en düşük emekli aylığının 9.894 TL’ye yükseleceği ve 11.000 TL olan emekli maaşı alanların ise 14.510 TL maaş alacakları belirtilmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.