EkonomiGenelTürkiye

Emekliye Yeni Zam Müjdesi! Bakan Işıkhan’dan Son Dakika Açıklaması

Bakan Işıkhan’dan emeklilere yeni zam müjdesi! Cumhurbaşkanı talimatıyla emekli zamı erkene çekildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dakika açıklamasıyla milyonlarca emekliye zam müjdesi verdi. Hükümetin memurlar ve emekliler arasındaki 2024-2025 yılı zam pazarlığı için kurulan 7. TİS görüşmeleri devam ederken, bu yıl düşük zam alan memurlar için iyileştirme zammı bekleniyordu. Emekliler ise zammın erkene çekilmesini talep ederek, Aralık ayı öncesinde yapılması gerektiğini belirtmişlerdi.

7. TİS GÖRÜŞMESİNDE MEMUR VE EMEKLİLERE YAPILACAK TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YÜZDE KAÇ OLACAK?

Bakan Işıkhan, toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyeti olarak ilk tekliflerinin 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9, 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5 olduğunu belirtti. Ancak Memur-Sen tarafından teklifin revize edilmesi talep edildi. Bu nedenle çalışma takvimine uygun olarak bugün yeni bir teklif sunmak için tekrar bir araya gelmeyi planladıklarını ifade etti. Ayrıca tüm paydaşların en geç 22 Ağustos itibarıyla son tekliflerini vermeleri gerektiğini söyledi ve en kısa sürede uzlaşmaya varmak istediklerini vurguladı.

Temassız kredi kartı olanlar dikkat! Tek seferlik 60 TL ödeyeceksiniz

Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararla ÖTV sıfırlandı! Yeni Fiat Doblo ve Fiorino ÖTV’siz 298.300 TL’den satılacak

TOKİ’den 130 TL M2 fiyatıyla 11 ilde yeni arsa satışı! Ankara, İzmir, İstanbul, Aydın, Mersin, Kayseri, Kocaeli

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan son dakika emekliye yeni zam müjdesi! İyileştirme zammı geliyor…

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada emeklilere zam müjdesi vererek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklilerle ilgili talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bugüne kadar emeklilerimizin ve diğer vatandaşlarımızın taleplerini göz ardı etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Tüm imkanlarımızı hatta daha fazlasını kullanarak gerekli adımları atacağımızı özellikle belirtmek istiyorum” dedi ve emekliler için tüm imkanların zorlanacağını ifade etti.

Emekliye Yeni Zam Müjdesi! Bakan Işıkhan'dan Son Dakika Açıklaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.